keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Paros, Piso Livadi

Upeat aamu-usvat oli läpi koko matkan Turusta Helsinkiin. Siinä kolmen aikaan sitä mietti, että pitäisi useammin herätä aamulla valokuvaamaan. Mutta realismi on toki toinen... niin suurta intohimoa en toistaiseksi valokuvausta kohtaan tunne, mutta ehkä joskus vielä.


Lento oli ajallaan. Yhteys Ateenan lentokentältä Pireuksen satamaan on helppo ja toimiva. Bussi X96 kulkee lentokentältä satamaan 15-20 min välein, matka kestää tunnista puoleentoista, riippuen ruuhkista ja hinta 5€. Lähtö suoraan ulostuloportin edestä. Täytyy myöntää että itselle oli kyllä todella raskasta tuo koko päivän matkaaminen, satamassa odottelin muutaman tunnin laivan lähtöä ja sitten odottelin laivassa sen yli 4h että se olisi perillä Paroksella. Jos rahasta ei pulaa, suosittelen hankkimaan hytin tai ottamaan ykkösluokan paikat. Ja mikä tärkeintä, älkää matkustako sesonkina, jos suinkaan mahdollista. Kesäkuun alku tai toukokuu taitavat olla ihan parasta aikaa! Näin myös paikalliset sanoivat. Silloin on vielä hiljaista ja rauhallista!


Sitä täytyy kyllä ihmetellä miten tuo henkilökunta jaksaa kuunnella monta kertaa päivässä tätä ränkytystä :) Onneksi joku on tallentanut sen: http://www.youtube.com/watch?v=HGV9OZ-jWiM

Ensimmäiset päivät kuluivat chillaillen ja lähistöä tutkien.  Piso Livadi on hyvin pieni kylä (tai no kohtasin sen jälkeen paljon pienempiäkin kyliä), enkä oikein keksinyt minkä pohjalle kylä olisi alunperin syntynyt, ehkä kalastuksen. Uimarantoja on sekä kävely, että auto/bussimatkan etäisyydellä ja itse pidin kylän hiljaisuudesta. Tuo Paros oli kokonaisuudessaan saari, jossa voisin viikon tai parikin vielä joskus viettää. Tällä reissulla kun tuli tutustuttua vain Paroksen pääkylään ja tuohon Piso Livadiin. Helppokulkuinen ja kiehtovan oloinen kohde koko saari. Paroksella on myös lentokenttä (lento ateena-paros n.100€), joten jos sinne joskus suuntaan niin lennän kyllä suoraan perille. Jostain syystä nuo lautat eivät ole enää kovin eksoottisia - tylsiä suoraan sanoen. ;DHotellimme oli mahtava. Ympäristö oli kaunis, hotelli kokonaisuudessaan siisti. Hotellin omistaja oli todella ystävällinen. Haki minut mm. satamasta ja kuskasi meidät läheiselle vuorelle/kukkulalle, jonne en kyllä itse olisi uskaltanut autolla ajaa. Sen verran oli pienet ja jyrkät tiet/mutkat. Tämä on ainoa hotelli, johon ajattelimme Suomesta myös jonkun pienen kiitoksen lähettää!!
Piso Livadin kylä lintuperspektiivistäHienoja sedimenttikerroksia. Tuhkaisen saven hierominen ihoon tekee kuulema hyvää ja tuottaa myös onnea. Olisikohan tämä ollut sitten tuo Kalogeros ranta? 15 min ajomatkan päässä Piso Livadin kylästä.

Pysähdyimme syömään rannan läheisyydessä olevaan Tavernaan, jota hotellin omistaja suositteli. Eikä väärässä ollut yhtään. Minusta on aina hienoa, kun ravintolassa saa nähdä ja valita kalan jonka haluaa syödä. Näin se pitää ollakkin, ja kalan näkemistä ennakkoon pitää myös vaatia!


Voin hyvällä omalla tunnolla suositella tätä hotellia Piso Livadissa (Aloni Paros). Pientä korvausta vastaan hotellin omistaja järjestää varmasti vaikka mitä retkiä! Itse saimme kaiken ilmaiseksi ja siitä tulikin vähän hassu olo. Siksi haluammekin häntä kiittää näin jälkikäteen! :) Hotelli laskukin kun oli 3 yöltä sen vähän päälle satasen, siis kahdelta. :O


Seuraavaksi vuorossa Paroksen pääkylä Parikia, jossa vietimme yhden yön vain jotta pääsisin kuljeskelemaan vanhan kaupungin pienille kujille. Ja shoppailemaan tietenkin. ;) Piso Livadissa ei juuri ole kauppoja, joten turvallisen halpa kohde senkin vuoksi!

Nyt auttamaan ystävää heidän itse rakentamansa talonsa loppusiivouksessa. :)

1 kommentti:

Heli kirjoitti...

Siis ooooooh, mitä kuvia!!! Nyt kun täälläkin on helle, osaan jotenkin tosi hyvin kuvitella millaista tuolla on ollu. Noi valkoiset talot + siniset ikkunaluukut on jotain tosi kaunista. Samoin toi kirkon (tms) portti merta vasten. Ja noi ihanat kivetyt kadut... Ah ja voih! Pääsispä joskus...

Meidän kissa on näköjään syntynyt uudelleen tuonne. Tuo vasemmanpuoleinen on aivan ilmetty Olga. Toivottavasti elää siellä onnellisemman elämän kuin täällä.