perjantai 24. kesäkuuta 2016

Tiluksilla lemmikit tallessa

Talvi oli karu monien perennoille, mutta talvi oli karu myös rupikonnille. Edelliseen kahteen kesään kun vertaa, voisi hyvin käyttää termiä kato. Keväällä näin vain 2 konnaa matkaamassa kohti kutupaikkaa, kun edelliskesänä lammikoille mönkijöitä oli valehtelematta satoja. Taisivat reppanat jäätyä kun tuli niin nopeasti tuo pakkanen sateen jälkeen. Huonosti oli valittu talvehtimispaikka.

Olen niitä konnia tässä kuikuillut pitkin kesää ja ollut kovasti murheissani lemmikkieni puolesta.  No, en ole enää. Pimenevässä kesäillassa ulkona hääräillessä unohdin ulko-oven auki. Hyttysverkko ei ole kovin pitävä alapäästään, sillä löysin sisältä helposti viisi konnaa. Se jäin epäselvemmäksi kuinka monta niitä oikein sisään tuli. Tässä sitä sitten odotetaan, ehkä joku niistä prinsseistä vielä aamulla löytyy minun ja kalastajan välistä sängyltä. UGH. :)

Suuren sammakonmetsästysoperaation jälkeen päätin tarkastaa vielä etana- ja kotilotilanteen. Aika hiljaista on pitänyt onneksi niidenkin kanssa, mutta pitäneepä tarkistaa tilukset jatkossakin näin yösydännä. Bongasin nimittäin KAKSI ukkoetanaa, järjettömän kokoisia. Kyllä nyt on maassa rauha ja tiluksilla lemmikit tallessa! :)



Nappasin yläpihalta nopeasti kuvan suuren sammakonmetsästysoperaationi jälkeen. Tämän jälkeen päätin kaivaa koneelta esiin kuvia pihasta talon ostotilanteessa. Voin rehellisesti sanoa, että olin aivan unohtanut millaista pöheikköä oli sekä ylä- että alapiha. Sitä on vain tehnyt sitä sun tätä päivästä toiseen. Kaipa sitä jotain on saanut aikaiseksi. En malta odottaa, että pääsen esittelemään alapihan muutoksen.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Onpa upeaks muuttunut!