sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Half woman, half Internet, Half TV

Törmäsin BBC:n keskustelupalstoja lukiessani (juu, olen nyt innostunut vähän laajemmassa mittakaavassa brittihuumorista) hauskimpaan allekirjoitukseen pitkästä aikaan:
Kuten blogibanneristakin huomaatte tontut ovat jo liikkeellä, punakuonokin yrittää puolen vuoden rillutelureissun jälkeen löytää tiensä takaisin Korvatunturille.


Ja sitten aivan asiaan liittymätön ihmetys. Runovessapaperi! En tiedä tykkäänkö vaiko en. Onko sillä oikeastaan väliä millä sitä takalistonsa pyyhkii. Näiden jälkeen ostinkin perinteistä keltaista paperia vain todetakseni, että sillä värillä ja kuviolla on sittenkin väliä. Kyllä on elitisteillä hyvät oltavat! :)


Tänään aamusydämellä ohjelmassa puhuttiin köyhyydestä. Allekirjoitan kyllä sen, että tämä nainen, jolle jää käyttörahaa kuussa n. 300 € on omasta mielestänikin köyhä. Itsehän elän samassa kurimuksessa toivottavasti viimeistä lukukauttani. Tai eihän minulle käytännössä jäisi sitäkään ellei olisi säästöjä ja lainaa. Mutta mikäs tämä toinen nainen oikein oli, jolla jäi n. 1000€ kuussa käyttörahaa? Kuinka monelle oikeasti jää paljoa sen enempää kuussa käyttörahaa? Itsellä ei ole ainakaan vielä koskaan jäänyt ja minä kyllä olen ollut työelämässäkin ihan aktiivisesti tässä välissä välillä. Kai se köyhyys todellakin on suhteellista.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Mä en raaskis pyyhkiä pyllyäni tuohon :) ja en kyllä myöskään pysty sietämään sitä keltasta vessapaperia.

Mun mittapuulla sä olet aika "rikas" Mulla jää vain noin 120 euroa kuussa käytettäväksi, mutta on täällä menty kyllä 0 eurollakin esim koko kevät ja kesä oli semmosta aikaa. Onneksi on ihana mies ja vanhemmat, jotka on auttaneet mua nii paljon. Ja en onneksi ole joutunut ottamaan mitään lainaa, no se aika on vielä edessä. Välillä tosin tuntuu tosi pahalta ottaa rahaa vastaan vanhemmiltani ja mieheltäni. Tuntuu,että munhan pitäs jo pärjätä omillani.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Niin, yliopisto opiskelijan ruhtinaallinen opintotuki ja opintolaina... siitä voidaan olla niin montaa mieltä. ;) Alle 200€ minullakin siitä opintotuesta muuten jää vuokran jälkeen, mutta laina on sen 300€ kk, se toki pitää maksaa takaisin. :( Mutta täytyy myöntää että olen kyllä elänyt sillä melko leveästi tämän syksyn, enkä todellakaan koe olevani köyhä tai rahaton (tai no)! Joten tuo 1000€ kuussa tuntuu ruhtinaalliselta ja rikkaalle! Tehtäättekö tämä tosiaan selväksi, ettei kukaan kuvittele mitään muuta. Niin kauan kun minulla on rahaa ravailla vaikka yksin autossani ees taas Rauma-Turku väliä, en voi todellakaan sanoa että olisin köyhä. Mihinkään ylimääräiseen kivaan ei ole varaa, mutta ei aina tarvitsekaan (kyllä opiskelijan pitää keskittyä siihen opiskeluun - helppo se on nyt sanoa kun tietää ettei kauaa enä tarvitse). Pidempään en tätä välttämättä enä jaksaisi, joskus kaipaisi muunkinlaista hemmottelua kuin hyvää ruokaa (no nyt tein juuri tuon amazon tilauksen kyllä).

Mutta siitä olen iloinen, etten ole joutunut pyytämään rahaa keneltäkään. Tiedän kyllä kuinka ankealta ja masentavalta se tuntuu. Kalastaja tuossa jo kyseli selviänkö kuun loppuun ja ylpeänä pystyin sanomaan että kyllä, vähän on vielä säästöjä ja loppukuusta tulee palkka. Kyllä se vain nostaa hetkellisesti pään, vaikka nurinkurisesti olenkin maksanut tässä kuussa lähes kaikki yhteisetkin ruokamenomme vaikka hän on töissä. On silti ihana tietää, että toinen auttaisi jos niikseen sattuisi käymään.

Ole sinäkin kaikesta huolimatta onnellinen että sinulla on tukijoita. On syy mikä tahansa vähiin tuloihin, toivon että sinullakin on toivoa, ettei näin tule aina olemaan?! Jos kyse on sairaudesta tms. toivon että löydät tavat jolla saisit ansaitsemasi sosiaaliturvan (vai onko tämä juuri sitä?). Kyllä Suomessa aika pienistä asioista ajautuu "köyhyysloukkuun", vähän turhankin pienistä. Kuka nyt esimerkiksi tahallaan haluaisi sairastua ja joutua pois työelämästä (kuten ohjelman toinen nainen). Tai kuka tietentahtoen haluaa opiskella lisää vain siksi, että tämä koulutusyhteiskunta vaatiin nykyään kaikkeen paperin opiskeluista (joissa ei yleensä ole mitään järkeä).