maanantai 5. elokuuta 2013

Kiersin pienen järven ja kävin joella
Miksei sitä kotona koskaan osaa nauttia pienistä asioista ja olla tekemättä yhtään mitään?
Koko kesä on ollut aikaa harjoitella ja välillä harjoitukset ovat onnistuneetkin.
Silti loma tuntuu loppuvan liian nopeasti, arkeen paluu ahdistaa.

Ensimmäinen syksyni 12 vuoteen kun minulla ei ole tiedossa opiskelupaikkaa.
Joudun oikeasti töihin, pysyvästi?
Ehkä on jo korkea aika aikuistua, sanoisi moni.
Ehkä, mutta en halua.

No haluan.
Suuret rytmin muutokset ahdistavat silti.

Viimeiselle lomaviikolle!

Skool!

10 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Viimeiselle lomaviikolla skoolataan täälläkin...ja ahdistaa, kyllä - vaikka työstäni tykkäänkin!

Irmastiina kirjoitti...

Kiitos näistä ihanista kuvista!
Ja kuule, ei työpaikkan takia kannata kasvaa aikuiseksi...minäkään en vielä ole, vaikka työn aloituksesta on vuosia...:)

petrabar kirjoitti...

voi poro(?)parkaa....

kässänmaikka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Saariston kasvatti kirjoitti...

Suuri tuskani helpottui, kun kävin tänään moikkaamassa rehtoria. Tajusin että paras porukka ja mulla edessä todella rento vuosi. :D Eipä ne muutkaan kovin asenteella tunnu vielä olevan liikkeellä, saati aikuisia! ;) Ja mikä ihaninta, kuulin myös etteivät kaikki viimeisimmät opiskelukaverimme ole saaneet töitä, joten olen oikeasti onnellinen että on töitä!

Petra, poro joo. Niitä oli kaksi, tien molemmilla puolilla, toinen "meidän" tontillakin, mutta vasa vielä. Ovat luultavasti molemmat autojen töytäisemiä ja jääneet sitten kitumaan ja kuolemaan loukkaantuneena n. 20-30m päähän tiestä. Ennen en ole koskaan nähnyt, joten tämä oli vähän hämmentävää. Ja mietin että autoilijatkin on varmaan paenneet paikalta vaan... En edes tiedä pitäisikö noista ilmoittaa johonkin. Jos sattuisi jossain sellaisessa paikassa näkemään merkityn, missä ei välttämättä ole kukaan muu liikkunut.

Heli kirjoitti...

Mä jotenkin ymmärrän sun tuskan, että nyt alkaa työnteko kun tähän asti se on ollu opiskelua. Työssä oleminen on jotenkin sitovampaa... mulla on ainakin sellanen olo, että olen sidottu. Kun mä aloin (vasta sillon muutamia vuosia sitten) kunnolla tekemään töitä (sitä ennen siis en oikeestaan ollu palkkatyössä ollu vaan lasten kanssa kotona ja joillain kursseilla ja pätkähommissa vaan), niin tein alkuun vaan jotain pikku pätkiä tuolla kaupalla, tosin niitä tuli sit koko ajan lisää ja lisää ilman mitään taukoja. Mutta sitten kun sieltä tarjottiin VUODEN sopimusta niin mua alkoi kamalasti ahdistaa se, että olisin SIDOTTU siihen paikkaan kokonaiseksi vuodeksi... (ja on muuten sama paikka missä nyt olen vakkarina...). Jouduin ihan oikeesti jonkun aikaa miettimään, että haluanko mä sitoutua sinne.

No, kaikkeen tottuu, työntekoon ja säännölliseen palkkapäiväänkin. Mä tosin taidan olla jotenkin levoton luonne, koska mä koko ajan kaipaan jotakin muuta, vaikken itekään tiiä mitä se muu sitten olis. Ja nyt sitten taas, kun se opiskelupaikka mulle tuli, on kauhee ahdistus, että teenkö nyt viisaasti jos sinne menen... ota tästä nyt sitten selvää.

Mutta aivan ihanaa, että sulla on tiedossa mukava työporukka - se on tosi tärkee juttu!! Kun töissä on huono ilmapiiri, ei se työntekokaan kovin hauskaa ole - ja vastaavasti paskempikin duuni menee, jos on hirveen kiva porukka ympärillä. Ei muuta kun innokkaasti vaan kohti työelämää!!

Jovelan Johanna kirjoitti...

Sulla on kyllä vahvana tuo kameran kautta näkemisen taito. Taidokkaita kuvia kerrassaan.

Oletko ajatellut koskaan tarjoavasi kuviasi kuvapankeille? Uskon, että tällaisilla kuvilla olisi mahdollista saada hieman kukkarontäytettäkin ;)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Jovela: Kiitosta :) Niin kai sitä voisi harkita, eihän siinä mitään menettäisi. Mutta jotenkin se sotii tätä minun kapitalista yhteiskunta vastaisuutta vastaan. Miksi kaiken pitää maksaa? Miksi kaikesta pitää tienata?

Heli: Niin eniten sitä pelkää että jämähtää. Mun mielestä perheelliset töissä käyvät ihmiset ovat niin jämähtäneitä siihen arkeensa, koska siihen on vähän pakko jämähtää tavallaan. No täytyy muistaa ettei ole vielä perhettä ja tuntejakin on vain 17, joten ei tässä nyt vielä tarvii sitäkään pelätä. :D

Saariston kasvatti kirjoitti...

Käytätkö Jovela itse jonkin kuvapankin palveluja? Mietin vain kun tuntuu, että voisit olla sellaisella alalla? Hassua kun ei koskaan tiedä mitä blogistanit oikeasti tekee. :D

Jovelan Johanna kirjoitti...

Kyllä käytän, juurikin töissä. Sinällään en ole tuolla alalla, mutta tarvitsen välillä kuvitusmateriaalia. Bigstockphoto on esimerkiksi hyvä kansainvälinen kuvapankkipalvelu, jonne taitaa aika moni kuviaan myydä. Se on myös käyttäjäedullinen ja suoralinjainen, joka on ostajalle mukava homma. Ainakin omalla kohdallani olen ollut tyytyväinen kuvia ostavana tahona.