lauantai 7. syyskuuta 2013

Kurkistus

Talon osto tekee hyvää parisuhteelle. Tänää käyty yhdessä - miehen aloitteesta - bauhaussissa, Ikeassa jne. Mitään ei ostettu, tutkittiin vaihtoehtoja vain... kivaa!

Nyt meillä on jo kolme lainalupausta. Nordeakin heräsi ja paranteli jopa ehtoja pahoittelujen kera (hyvin mä vedän). Olemme myös tehneet päätöksen pankista josta lainan otamme, ellei Nordea nyt sitten paranna ehtojaan vielä entisestään (mistä sitä tietää - naista hävettää niin paljon, sen kuulee äänestä). :D

Mutta koska homma alkaa olemaan nyt varmaa, ellei kuntokartoituksessa nyt ilmene jotain tosi yllättävää (tämä on keskiviikkona), niin ajattelinpa esitellä tönön tämän hetken pohjapiirustukset. Piirtelin niitä eilen illalla ja tuon kellarin kanssa kävi vähän moka, kun unohdin tehdä uuden layerin ja se pohja jäin sinne osittain näkyville (meillä on siis alkuperäiset pohjapiirustukset, joihin on jo rakennusaikana tehty muutoksia)... Talossa ei ole valesokkelia!! Tämä oli huisi helpotus. Rakenteita on nyt siis jo avattu sen verran.

Yläkerta näyttää siis viitteellisesti tällä hetkellä tältä. Eikä siihen nyt kovin suuria muutoksia olla tekemässä. Tai tuo makuuhuoneen vaatehuone on oikeastaan puolet tuosta kuvassa olevasta, koska raput ovat tarvinneet enemmän tilaa. Kaappi se siis oikeastaan on. Liukuovet meinaamme tämän vaatekaapin eteen asentaa.


Tuo sisäänkäynti muokataan jotenkin, mutta emme vielä tiedä miten. Keittiötä saatamme myös avata tuonne takkahuoneeseen päin (vaatehuone ehkä pois, tai ruokakomeroksi). Mutta se ei ole nyt vähään aikaan ajankohtainen. Ja kuten näkyy, kaikki seinät ovat lähes pelkkää ikkunaa. Kuvia kohteesta voin luonnollisesti näyttää vasta aikaisintaan kun käsiraha on maksettu.

Yläkerrassa on alunperin ollut kolme makuuhuonetta, mutta kaksi on muokattu vähän avonaisemmiksi 90-luvulla lasten muutettua kotoa. Nämä jätetäänkin avonaiseksi kunnes tarve mahdollisesti joskus on toinen.

Alakerta on täysin raakatilassa. Eli alakerran lattiat ovat uuden karheat uusine ilmastointiputkineen ja salaojituksetkin on puolen talon osalta jo uusinta a-luokkaa. Yksi maanvarainen seinusta ja lekkarihuone meitä epäilyttää, mutta sitä tutkitaan. Alakertaan tulee puutyöhuone ainakin, mutta mahtuu sinne paljon muutakin. Alakerran jätämme toistaiseksi kuitenkin odottamaan ja laitamme lähi vuosien aikana yläkerran pintoja kuntoon ja mietimme alakerran ilmanvaihdon kuntoon. Lattialämmitystä harkitsemme alakertaan. Piipun hormeista yksi on käyttämättä, joten takan rakentaminen alas on myös mahdollista. Myös kodinhoitohuonetta harkitaan... vaihtoehtoja on.

Että tälläinen pläjäys. Tuntuu kyllä todella hyvältä ja oikealta tämä talokauppa. Eilen saimme käydä keskenämme tutkimassa tupaa ja kyllä se avasi silmät kaikesta kuntoon laitettavasta, mutta myös toi rauhan kun sai tutkia nurkkia rauhassa.

No, nyt kuntokartoitusta odottamaan. Ja olohuoneen tapetteja miettimään. Ja vessan sisustuksetkin laitetaan alkuun heti uusiksi. Näistä varmasti suunnitelmia seuraavaksi.

Kalastaja tuossa juuri piirteli meidän pankki- ja vakuutusasioista kaaviota. Naureskelin aluksi, mutta lopputulos on aika hieno kaavio jonka kanssa sitten kävelemme pankkiin ja vakuutusyhtiöön (meillä menee kaikki vaihtoon, tai vakuutusyhtiö ainoastaan jos suostuvat vähintään samoihin hintoihin mitä juuri kesällä kilpailutimme toisessa yhtiössä). En kyllä tiedä voiko vakutuusyhtiöt hilata hintoja enää paljon alemmaksi - tai siis voi - mutta hilaavatko.

4 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Toivottavasti ei löydy kuntokartoituksessa mitään yllätyksiä, vaan saatte talonne! Pohjapiirustuksen mukaan tilaa ainakin on tarpeeksi ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Peukut pystyssä täällä!

Saariston kasvatti kirjoitti...

Eiköhän kaikki mene ihan hyvin. Ja mahdolliset löydöt korjattaneen myyjien toimesta ilman suurta ongelmaa.

Tilaa tosiaan on aika paljon, yhteensä yli 200 neliötä. Mutta alakerrasta suurin osa on vanhaa pannuhuonetta ja muutenkin asuinkelvotonta varastoa (kunnes tuuletukset saadaan niin kuntoon että kellarin ja vanhan öljypannun hajut saadaan haihdutettua).

Pankeissa tähän kiinnitettiin huomiota. Mutta kun tulevaisuuden suunnitelmat ottaa huomioon, niin äkkiä esim. pari sijaislasta tai omaa lasta täyttää talon. Ja valitettava tosiasia on myös se, että kun muuttaa vähän syrjälle muista, on otettava huomioon vieraiden majoitukset siten, että vierailut ovat kaikille miellyttäviä ja perheet saavat olla yöt omassa rauhassa. Tämä on ollut itsellä toiveissa koko Turussa asumisen ajan (nykyinen sohvamajoitus ei ole kivaa).

Ja kyllä ne Helsingin minikämpät varmasti tekivät tehtävän, että jos on mahdollisuutta hengitystilaan, niin sitä hankitaan. :)

Kyseessä ei tosiaan ole mikään Turun keskustan asunto. Siellä olisimme tyytyneetkin paljon pienempää, 90 neliöisiä katseltiin.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Noniin! Tolleen sitä pitää edetä! Hyvä te!

Pohja on tosi kiva. Paljon eri mahdollisuuksia ja kivasti olette jakaneet tilaa eri käyttöfunktioille.

Sitä kuntotarkastusta ei kannata pelätä, ei, vaikka siinä ilmenisi jotain. Sen jälkeen jos jotain ilmenee (riippuu tietty mitä), kannattaa pyytää tarjous sen korjaamisesta ja neuvotella hintaa talokaupalle sen mukaan. Ihmiset on nykyään välillä hieman liian hysteerisiä kuntotarkastusten kanssa, jotka on kuitenkin vielä paljolti sattumakauppaa. Te ette varmaankaan ole, mutta vaikka jotain toimia aiheuttavaa löytyisi, ei kannata suoralta heivata taloa ostolistalta. Taloissa on aina jotain laitettavaa ;)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Ei me kovin kevyesti olla talosta luopumassa, on jo käsittämätöntä että olemme alusta asti ollut niin yksimielisiä siitä että talo on meille juuri oikea (vaikka ei olekkaan se mun himoitsema mummonmökki).

Mulla on sellainen suunnitelma, että keskiviikkona kun on kuntotarkastus seuraan ja juttelen tarkastajan kanssa samalla asioista. Varsinaisen kuntotarkastuksen ja mahdollisten korjaustarpeiden löytymisen jälkeen käytän talolla kahden kaverin miehet jotka ovat raksa alalla ja osaavat arvioida kustannuksia ja projekteja (jos jotain ilmenee). Tai antavat muuten vain painavan mielipiteensä.

Mutta myyjien ammattitaitoon luottaen ja erääseen toiseen asiaan liittyen, jota en viitsi blogimaailmassa vielä kertoa, uskon että talo on oikeasti kunnossa. Aikamoisen syynin on nimittäin tönö läpikäynyt lähivuosina. :) Mutta mikä tärkeintä, suurin osa pinnoista on ihan alkuperäistä, se on aina hyvä! Kukaan ei ole voinut solkata hommaa pilalle. :) Me voidaan tehdä se sitten ihan itse. ;D

Ja mikä parasta, vanhempani testasivat viikonloppuna, että veneellä kestää mökkirannasta meidän ovelle 30 minuuttia. Eikä talo ole edes rannalla... eli suurin osa ajasta on mennyt kävelemiseen. Meidän veneellä matka rannasta mökkirantaan kestää n. 10 minuuttia. IHAN HUIPPUA! Mun pitää hankkia joku pieni purjejolla, jolla käyn kesäisin sitten mökillä, koska vastustan moottoreita. :D