sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ei ihan identtiset kaksoset ja lisäneliöt

Minulla on aina ollut villasukkien teon kanssa se ongelma, etten jaksa tehdä kahta samanlaista sukkaa. Ja sitten sukat jäävät tekemättä yleensä kokonaan. Tähän on toki ratkaisuna se, että tekisin kahta sukkaa yhtä aikaa ja aina saman pätkän yhdellä kerrella molempiin sukkiin. Tätä ajattelin kokeilla jatkossa. Puikkoja varmasti löytyy tuplamäärä varastosta.

Tällä kertaa kävi kuitenkin näin. Eikös tämä eriparisuus ole nyt in? :) Kuten huomaatte, päätinkin tehdä joulusukankin valmiiksi...Kummitytön pakettiin jaksoin sentään tehdä samapariset perussukat (ai mikä prinsessakausi?).


Muuten viikonloppu on kulunut naapurin kissavahtina. Juu, ei oikein onnistunut tämä yritykseni olla antisosiaalinen naapurien suhteen. Ei sellainen omissa nurkissa pyöriminen taida sopia luonteelleni. Toivon kuitenkin että naapurit antavat olla myös omissa oloissaan. On nimittäin ärsyttävää, jos aina tavatessa pitää jäädä kaikkien kanssa juttelemaan pitkäksi toviksi. Aina ihmisillä ei ole taitoa aistia, milloin toiset ovat juttupäällä ja milloin eivät. Mutta nämä naapurit vaikuttavat kyllä mukaville, ja johan tässä pari kuukautta saikin olla ihan omissa oloissa. ;D


Ollaan pienin askelin laiteltu alakerran työhuonettakin kuntoon. Nyt odottelen verhoja saapuvaksi ja sitä että ikeaan ilmestyisi taas sitä tarvitsemaani verhotankoa. En ymmärrä miten sieltä voi aina olla juuri se verhotanko loppu minkä haluaisin ostaa?

Eilen aloimme miettimään talon neliöitä. Olemme alusta asti vähän ihmetelleet myynti-ilmoituksen neliömäärää ja nimenomaan se "pienuutta". Talon kokonaisneliömääräksi ilmoitettiin n. 200 neliötä, josta 120 neliötä oli asuinpinta-alaa ja 80 varastotilaa. Tilat tuntuvat paljon avarammille. Talomme on kaksikerroksinen, josta vain yläkerta on virallisen asumiskorkeuden täyttävää tilaa. Alakerran korkeus on n. 2,20m. Korkeus riittää kuitenkin hyvin lähes mihin tahansa toimintaa. Meillä alakertaan on tulossa työskentelytiloja ja joskus ehkä kodinhoitohuonetta ja leffateatteria? Vierashuoneen meinaamme sinne myös rakentaa, musahuoneeseen. Mutta takaisin niihin neliöihin.

Eilen siis otimme mitan kauniiseen käteen ja aloimme laskemaan. Ja kyllä. Yläkerran pinta-ala on tuo 120 neliötä, mutta niin on myös alakerran. Ja tähän päälle kun vielä lisätään autotalli, niin lopputulos on lähes 270 neliötä. En oikein tiedä miten nuo neliöt noihin ilmoituksiin yleensä lasketaan, mutta kaiken järjen mukaan ilmoituksessa kuitenkin kuuluisi ilmoittaa kaikki lämpimät neliöt (ja meillä koko talo on lämmin autotallia myöden, koska sinnekin tulee vesi)? No, on miten on. Meillä on nyt sitten kahdestaan 270 lämmintä neliötä. :D Ei siis ihme, että talo on tuntunut tilavalta. Ei kyllä harmita yhtään! Varsinkin kun maalämmön ansiosta lämmityskulut eivät näin talvipakkasillakaan ole ihan päättömiä. Olemmekin tässä miettineet kuinka paljon talo mahtaisikaan kuluttaa öljyä... huh huh... on tainnut edellisellä omistajalla olla hyvä eläke.

No illalla otimme pienet hömpsyt sille, että saimme niin paljon lisäneliöitä!


Tänään ajattelimme pulahtaa uimaan! 
Huomenna onkin taas itselläni avantoiltapäivä!

5 kommenttia:

Seijastiina kirjoitti...

Ihania sukkia, oikein kiva idea tehdä kahta yhtäaikaa.
Mutta hei, tuossahan on Mona kyllä kuvassa, miten se sinne jo karkas? :O
Jo vain on samannäköinen :D
Hyvää sunnuntaita.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoituksista en tiedä, mutta viralliseksi (esim. kiinteistöveroon ja vakuutuksiin vaikuttaviksi) neliöiksi lasketaan vain 2,5 metriä ylittävät tilat. Meillä harjakattoisessa talossa suurinta osaa yläkerrasta ei lasketa neliöihin.

Pilvi kirjoitti...

Onpa teillä neliöitä! Varmasti kivaa! Eriparisuus näyttää tosiaan kivalta :)

Saariston kasvatti kirjoitti...

On kyllä aika söötti tämäkin kisuli. Ei oikein viihtynyt meillä, joten olen käynyt tasaisin väliajoin ruokkimassa, päästämässä ulos ja muuten vain pitämässä seuraa. :)

Anonyymi, noinhan ne neliöt tosiaan menikin! Asuinneliöt oli ilmoitettu oikein (emmekä tätä edes epäilleet), mutta ihmettelimme sitä 120 + 80. No se olikin 120 + 147 :) emme tosiaan valita....

Tila on kivaa (varsinkin lämmin varastotila ja työtila), mutta eihän se ilmaista ole tämän tilan lämmitys. Ja kun itse vähän sitä olen jo vuosia miettinyt, että kuinka paljon ihmiset oikein tarvitsevat tilaa ? Noh, tässä ollaan. Ja tyytyväisiäkin ollaan :)

Tuulia kirjoitti...

Hauskat sukat! Eriparisuus on in! :)Mukavasti on teillä tilaa. Onnea!