keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Uusi virkistävä harrastus
Tai eihän se mikään uusi harrastus varsinaisesti ole. On sinne hyytävään veteen joskus ennenkin tämä pulu pulahtanut, mutta vain mökillä ja harvakseltaan. Ystävän pyynnöstä piipahdin parin viikkoa sitten ensimmäisen kerran julkisella maksullisella avannolla, ja se oli koukuttumista ensi kerrasta. Olen sellainen fiilistelijä ja avantopaikalla pääsin oikein fiilistelyn ytimeen. Isossa saunassa paljon ihmisiä ja puheensorinaa. Erilaisia, eri-ikäisiä ihmisiä, kaikki paikalla vain yhden asian takia: lämpimän saunan ja kylmän veden. Sinne sitä sitten käveltiin laiturille peräkanaa kuin köyhän talon porsaat, ja kaikilla oli niin mukavaa. Tunsin niin kuuluvani siihen porukkaan. Ja siitä tulee vielä niin hyvä olo! Kaikki kivut katoavat ja olo on kotiin ajaessa ihanan raukea.

Ystäväni pääsee niin myöhään töistä, että teemme treffit avannolle vain kerran viikossa. Se ei kuitenkaan tunnu minulle riittävän, yhtä hauskaa se tuntuu olevan yksinkin. Kyllä sieltä eläkeläisistä aina juttuseuraa löytyy!

Ajattelin kiertää läpi kaikki Turun seudun avantopaikat. Niihin on joku passikin, pääsee ilmaiseksi kerran kun on käynyt kaikissa neljässä. :)


3 kommenttia:

Seijastiina kirjoitti...

Mielenkiintoista, tuota pitäs joskus koettaa uskaltaa. :)
Kivoja kuvia.
Iloista päivää.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Suosittelen. Ei se varmasti ole kaikkia varten, toiset eivät vain voi sietää kylmää. Mutta ei tuossa oikeastaan kylmä tule, vaan lämmin kehon joka sopukkaan! Aivan ihanaa puuhaa!

Tuulia kirjoitti...

Ispoisten rannalta varmastkin. Ystäväpiirissä on noita kylmään veteen pulahtajia. Eivät ole vielä saaneet minua mukaan. Kovasti kehuvat harrastustaan. Hyvä,sinä saariston kasvatti! :)