torstai 4. heinäkuuta 2013

7 sillan saaristoa ja Kokkolaa (vol 2.)


Tutustumisen arvoinen "kotiseutu" museo, Bjärgas hembygdsgård Museum, Larsmon saarella (http://www.bjargas.fi/start/)

Tässä ideaa tulevaisuuden kasvimaalleni!!!
Täytyy myöntää että kyltti ei enää pelota ;D


Tässäpä itselleni aivan uutta informaatiota. En ole koskaan kuullutkaan puisista vesijohdoista, onpas ollut iso aukko sivistyksessä!


Kokkola

Kokkolassa yllätti erityisesti parin vuoden takaisen asuntomessualueen lähettyvillä oleva kesähuvilakuja. Hitsiläinen kun ei tullut otettua taloista yhtään kuvia, mutta tästä kartasta voitte katsoa tuon Sannanrannantien sijainnin. Kannattaa ehdottomasti ajella tie Elbaan ja takaisin jos suunnalla liikkuu. Niin symppis tie!Kuka muistaa vielä nämä ylähökötykset?! Niitä löytyi aikanaan aina merestä kellumasta, meilläkin mökillä parit!
 Kokkolan vanhakaupunki Neristan olisi ihana asuinpaikka, oi niitä onnekkaita jotka siellä asua saavat!
Olen varmasti monesti maininnut nämä koirat, mutta mainitaan nyt vielä kerran. Posliinikoiraperinne ikkunalla on tullut alunperin englannista. Kun koira katsoo ulospäin tarkoittaa se sitä että talon merimies on merillä. Jos koira katsoo sisälle päin, kuten tässä, tarkoittaa se sitä että merimies on kotosalla. Ihana tapa kertoa onko isäntä kotona vai ei. En tosin tiedä kääntelevätkö ihmiset näitä nykyään, mutta minä ajattelin joskus oikeanlaiset figuurit löydettyäni jatkaa perinnettä! :D


Ihan hippasen houkuttelevan näköinen näyteikkuna!3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluat omin silmin nähdä tuollaisen puisen vesijohtoputken tekoa, niin mars matkaan 20.7. Somerolle Mäkilän traktorimuseon Ol hollil - tapahtumaan. Sinne muuten kannattaa mennä muutenkin. Ihan ihana tapahtuma ja vaikka mitä katsottavaa. Hieno miljöökin.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Oih, kiitos vinkistä! Täytyypä katsoa josko sopisi menoihin tuo!!! On nämä tunnin säteellä saavutettavat lähikylät/kaupungitkin tavoitteena tutkia lähivuosina tapahtumineen!

sara kirjoitti...

Oi mitä paikkoja ja historian havinaa. Ja se näyteikkuna (mä olisin mennyt hipelöimään sitä raitakassia)JA NUO VANHAT RAKENNUKSET. mä niin tykkään niistä !! Ja kasvimaa SIINÄ TAVOITETTA tähänkin suuntaan.