lauantai 6. huhtikuuta 2013

Armon laakso

Viime maanantaina otimme teinistä niskapersotteella kiinni ja pakotimme ulos. :)
Suuntana Naantali.

Naantali on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Se perustettiin keskiajallabirgittalaisluostarin ja sen kaupunkia edelleen hallitsevan kirkon ympärille. Kaupungin perusti kuningas Kristofer Baijerilainen, joka siirsi alun perin Maskun Karinkylään perustetun (1438) luostarin Naantalin kirkon yhteyteen vuonna 1443. Luostarille myönnettiin oikeudet kaupankäyntiin, ja kaupunki alkoi kasvaa sen ympärille. Kaupungista tuli myös merkittävä pyhiinvaellusten kohde. Naantalin vaakunan kirjaimetvg tulevat Karinkylässä sijainneen luostarin synnyinpaikan latinankielisestä nimestä Vallis gratiae (Nådendal, ’Armon laakso’)
Ai että, haluaisin itsellenikin tällaisen lamppurivistön. Ihana!Käykää ihmeessä seuraavalla Naantalin visiitillänne torin laidalla sijaitsevassa Cafe Akselissa. Kahvila jää helposti torikahvilan varjoon, mutta suosittelen silti avamaan tämän oven! Auki ympäri vuoden.

8 kommenttia:

Jovelan Johanna kirjoitti...

Naantali on suloinen pieni paikka, vaikka olenkin kuullut, että siellä olisi muhimassa pahanlainen huumeongelma kulissien takana. Miljöö on kuitenkin upea. Niin monessa paikassa kaunis on revitty alas ja tilalle on tehty karseita moderneja taloja. Hyvänä esimerkkinä rakas synnyinkaupunkini Helsinki.

Pääsitkö karkuun? Hihittelin tuolle kieltokyltille. Ovat meille kovin tuttuja. Me asumme eristetyssä paikassa, jonne ei pääse kuin asukkaat ja kotiin kuljemme sotilaspoliisin valvontapisteen kautta.

Sar P kirjoitti...

Naantalista kauniit muistot!
Pitää mennä toistekin.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Ei luikittu pakoon, entistä tarkemmin koluttiin pressan ranta. Periaatteesta jo ärsyttää tuollaiset kyltit. Normaali pieni ihminen tuskin mitään pahaa tekisi, ja pahat ihmiset piut paut välittää moisista kylteistä.

Olen myös kuullut Naantalin pienoisesta huumeongelmasta, mutta toisaalta sellainen taitaa kyteä kaikkialla missä on nuoria eikä tarpeeksi tekemistä ympäri vuoden!!! Uskon yhä että huumeongelmat olisivat yleensäkin vähäisempiä jos nuorille löytyisi muita aktiviteettejä, tosin ainahan niitä kokeilijoita löytyy... En myöskään sanoisi että hoidot koukkuun jääneille olisivat kunnossa. Onneksi monet selviävät jaloilleen.

Naantali on ihana kaupunki. Harmi että talvella niin kuollut, hyvin voisivat kehittää talvitoimintaa mielestäni. Samoin kuin voisi kyllä talvikuollut Turkukin. :)

Muistan Sar P sun ihanat kuvat Naantalista!!

Nanna kirjoitti...

Näyttääpä se Naantali kauniilta talvellakin. Ensi kesänä olisi taas kiva poiketa siellä sekä Turussa myös.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Tykkään kyllä kovasti Naantalin visuaalisesta ulkoasusta. :) Mielestäni tuo vanha keskusta on kaunis ympäri vuoden. Niistä taajamistä en nyt sitten tiedä...

Kesällä paikassa ahdistavat turistien, etenkin muumimaailma vieraiden, tuhoton määrä. Olen selväsi mieluummin hiljaisten polkujen kulkija.

Koitan tässä keväämmällä ehtiä yksin kuljeskelemaan katuja ja näyttämään niitä ihania kujia heille, joille Naantaliin lähtö on turhan suuren vaivan takana.

Crafters Daily kirjoitti...

Kauniin näköistä Naantalissa, pitääkin tulla ensi kesänä lomalla poikkeamaan siellä suunnalla, kun ei ole tullut oltua kuin Muumimaailmassa aikoinaan. Ja aivan ihana tuo lamppurivistö tosiaan, minullekin sellainen!

Saariston kasvatti kirjoitti...

Terve Crafters daily. Tykkään Varsinais-Suomesta kesäisin! Täytyy ihan rehellisesti myöntää, että näin talvella kaipaan Helsingin aktiviteetteja. Mutta toisaalta, jääpä aikaa ylimääräiseen nyhräilyyn ja downshiftaamiseen enemmän. ;D Ehkä tässä seuraavat pari vuotta saa arjen kulumaan töitä tehden, sen jälkeen voi sitten taas miettiä kaipaako sitä sen enempää aktiviteetteja.

Elli kirjoitti...

Kauniita kuvia mutta toi lamppurivistö on kyllä hieno!