perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kuluneen viikon aikana...

Olen parannellut kättäni...


No tämä suuri reikä kädessä on jo parantunut suurimmaksi osaksi, mutta tämän jälkeen oppilas sahasi sormeeni. :D Sellaista se on... mitäs pienistä.

Tehnyt lapsuuden luokkakavereiden kanssa hamppareita ja istunut iltaa! Kivaa! (Olenkohan ainoa ihminen joka EI tiennyt, että tuollaisia hampurilaisen sämpylöitä myydään erikseen kaupassa? Luulin että on vain niitä, missä on se pihvi mukana. No aina oppii uutta!) Päättelin tästä myös sen, että syön oikeasti kohtuu terveellisesti koska olen autuaan tietämötön eineksistä. :)


Tehnyt tarkat ohjeet sijaisen (eli minun) sijaiselle... sillä yksi päivä kului liikkuen ja lukuteatteria esittäen ja toinen Itämeren aaloilla "uudella" Viking Grace aluksella seilaten. Ja kyllä, olen positiivisesti yllättynyt. Ehkä osasyynä on myös se, että tuohon risteilyyn kului varmasti yli kaksi kertaa enemmän rahaa kuin koskaan ennen risteilyllä. Rahalla siis ilmeisesti saa enemmän tunnelmaa? Saimme ko. reissun joululahjaksi. Ja onnistunut lahja olikin. Ihanat ystävät vielä kyyditsivät meidät laivalle!


Hytissämme oli parivuode ja ikkuna. Pientä, mutta tuntuvaa luksusta.


Iltabuffetin jälkeen kävimme katsastamassa baarin meiningin ja sehän oli ihan mahtavaa! Viihdepuolen henkilöstö esitteli laivan päällystöä, tämäkin oli jo itsessään hauskaa. Sitten tämä sama viihdepuolen henkilöstö esitteli itsensä ja veti kunnon alkushow:n. Jäivätpä vielä bilettämäänkin parin ensimmäisen kappaleen ajaksi. Tarkkaan harkittua tai ei, niin juuri sellaista työlle omistautumista mitä kaipaan ja mikä ainakin itselle tuo hyvän mielen ja paremman tunnelman.


Aamulla ikkunasta avautui harmaa Tukholma. Ja sittenhän se paatti jo lähtikin takaisin. :)Kivaa uudessa laivassa oli täysin uudenlaiset kokolattiamatot. Muutenkin uusi moderni väritys oli miellyttävä. Paljonhan siellä oli lasia ja vaihtuvia värivaloja. Täytyy myöntää että illalla pienessä päänsäryssä ne valot tekivät pahaa ainakin omille silmilleni, mutta ehkä se johtui siitä päänsärystä. Kokonaisuudessaan tunnelma oli aidosti sellainen, että kyllä tuolle laivalle voisi uudestaankin lähteä. Ennenhän en ole voinut sietää risteilyjä ja vähän naureskelimme tällekin reissulle... melkein jo peruimmekin sen.Onneksi emme kuitenkaan peruneet. Aamupalan nautimme Sweet & Saltyssa. Mozarella-pesto-aurinkokuivattu tomaatti-ilmakuivattu kinkku leipä, kahvia ja smoothie. Namskus.

Aamupalan sulattelimme kylpyläosastolla. Hinta oli suolainen, 19€/hlö, mutta ehkä se oli sitten kuitenkin sen arvoinen. Pyyhkeen ja kypytakin sain paikanpäältä. Juoman kanssa ei saanut mennä poreisiin, mutta saunan ovella ei ollut kieltoa, joten nautiskelin siideriä höyrysaunassa. :) Hyvin ja todella nopeasti kului sallitut 2h. Kokonaisuus oli siisti, pieni mutta siisti. Ihmismäärän rajoittaminen on ollut todella hyvä ratkaisu. Koko reissun ainoa negatiivinen osuus tosin liittyi tähän kylpylä reissuun. Meille ei mainittu että paljon mainostettu lumiluola oli epäkunnossa (tämähän meitä juuri kiinnosti) ja yksi henkilökunnan naisista oli kuin persiiseen ammuttu karhu. No, suun avaamisella tienasin meille lohdutukseksi 12€ edestä drinkkikuponkejä. Tämä lohdutti ihan aidosti. Tästä negatiivisesta asiakaspalvelijasta vaan joutuu antamaan palautetta. :( Ei sellainen sovi tuollaiseen "nautiskelupaikkaan", tunnelma lässähtää niin herkästi jo yhdestä nyrpeästä naamasta. Onneksi muuten pystyy antamaan vain positiivista palautetta.


Lounaan söimme Oscar á la cartessa. Palvelu oli hyvää, ruoka erinomaista. Joimme aperatiiveiksi sampanjaa (jota minä lipitin sitten myös ruokajuomaksi) :). Alkuruokana valkosipulietanoita, pääruoaksi ankkaa kahdella eri tavalla (taivaallista!) ja jälkiruoaksi suklaavaahtoa ja vaniljajäätelöllä täytettyjä tuulihattuja. Ateria maksoi yhteensä n. 100€, mutta meillä kävi sinällään hyvä tuuri tämänkin kanssa että lahjamme sisälsi 70€ lahjakortin ko. paikkaan ja Maarianhaminasta laivaan hyppäsi myös isäni joka oli saanut työnsä puolesta 30€ lahjakortin ja lahjoitti senkin meille. Saimme siis täydellisen ilmaisen kolmen ruokalajin lounaan. Aaah. Luksusta!

Ruoan sulattelimme katsellen erinäistä ohjelmaa. Club Voguen tekniikka isolla lavan takaisella videotaululla oli ihanan modernia. Ilolla tuonne menisi katsomaan jonkun mieluisan artistin keikan. :)


Jäitä ei paljoa enää näkynyt, paitsi tietenkin täällä kotinurkilla. Lupaavalta kuitenkin näyttää... viikon kahden päästä voi mökin edusta olla jo avoin.
Onnistunut viikko siis tämäkin!

Rakas mieheni uuvahti jo, ja on jo nukkumassa. Minä ajattelin aika monen Iris coffeen piristämänä katsella kaikki rästissä olevat televisio-ohjelmat netin ihmeellisestä maailmasta. Ihanaa, vielä on koko viikonloppu edessä! Jee.

P.S. Yhtä asiaa hieman tuossa uudessa laivassa ihmettelin. Kansilla oli monin paikoin maalit jo irronneet. Meidän hytin ikkunanpielet olivat ulkopuolelta jo ruosteessa (!). Myös saunaosastolla oli maali irtoillut katosta. Luulisi ettei moista enää tällä vuosituhannella tapahtuisi (3-4kk vanhalla laivalla), vaan tiedettäisiin oikeasti mitä ollaan tekemässä. Eiköhän ko. laivalle tule vielä takuuhuolto, mutta SILTI! Tätä asiaa pienessä päässäni pyöritellessäni muistin erään insinöörin lopputyön jonka kerran oikoluin. Se liittyi juuri tuollaisiin laivojen ikkunoihin. Silloin jo ajattelin, että jos tämän kirjoittajan kaltaiset ihmiset noita hommia tekevät niin on ihme että koko ikkunat pysyvät paikoillaan... joten enpä enää ihmettele pientä ruostetta. Olenkin siis hieman pettynyt Turun telakan laatuun. Tuntuu että vaikka sisustukseen ja arkkitehtuuriin on panostettu (ja onnistuneesti), niin rakenteellisesti monessa on taidettu mennä siitä mistä aita on matalin tai sitten työmiehet ovat olleet todella hutiloijia ja unohtaneet suojamaalit?

No, tämä pitää kestää. Eipä se meidän veronmaksajien rahoista ole pois. Eihän?

:)

Ei kommentteja: