Suomenruotsalaiset sivistivät ystävääni, että kunnon rapujuhlissa pitää aina olla Västerbotten-juustopiiraakkaa tai kanttarellipiirakkaa. Ja kyllä vain oli naminamia tuo edellinen. Vielä muikeammaksi pisti suun toisen ystäväni maailman helpoin (ja herkuin) jälkiruoka. Tässä herkkuohjeet, jos ovat jollekin muullekin vielä uusia:
VÄSTERBOTTEN-JUUSTOPIIRAKKA
AINEKSET:
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125g voita
1 kananmuna
Täyte
3 kananmunaa
300g raastettua Västerbotten-juustoa
2dl kuohukermaa
1dl kevytmaitoa
1tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
NÄIN ONNISTUT:
Sekoita jauhot ja suola. Nypi huoneenlämmin voi jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikinaa varovasti niin, ettei se sitkisty. Anna taikinan levätä puoli tuntia jääkaapissa.
Painele taikina noin puolen sentin kerrokseksi voidellun piirakkavuoan pohjalle ja pistele siihen haarukalla reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10–15 minuuttia. Taikina riittää 24 cm piirakkavuokaan.
Raasta juusto. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Lisää juustoraaste ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Piirakka on valmis, kun täyte on jähmettynyt ja kauniin ja tasaisen ruskea.
MAAILMAN HELPOIN JÄLKIRUOKA
pieni herkku 8 hengelle tai isompi herkku 4 hengelle
Lisää tarjoilukulhoon tässä järjestyksessä:
1 purkki (2,5dl) vanilla vispiä vaahdoksi vispattuna
100g marenkia murskattuna
n. 1/2 LU Bastogne keksipaketista murskattuna
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia
Koristele
JA NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti