keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Villimpi puutarha á la 70´s

Ensimmäisen sadonkorjuun aika pienen pienestä hyötypuutarhasta v. 2016.

 
En ole enää huolissani, heitä on miljoona! Ja voi tuota multakokkaretta pienen silmässä.

Pakkaseen ja kuivatukseen päätyi ensimmäinen satsi tilliä, persiljaa, kirveliä sekä korianteria. Ensimmäinen satsi tuli istutettua joskus toukokuun puolessavälissä, joten odottettavissa on vielä hyvin toinenkin sato. Tuoksu on huumaava.

En voi hyvällä tahdollakaan sanoa, että 70-luvun talot olisivat kauniita, mutta sisällä on yleensä todella hyvä feng shui (varsinkin näissä joissa on ne valtavat ikkunat) ja talot on poikkeuksetta rakennettu metsän keskelle. 

70-luvulla oli muodissa metsäinen puutarha. Itse toki haaveilin sellaisesta hyvin symmetrisestä ja pieteetillä rakennetusta siististä metsäpuutarhasta. Mutta koska luonteeni ja tempperamenttini on mikä on, olen jo näin parin vuoden aikana todennut että tuskin tulee toteutumaan. Mutta ajattelin näin hiljalleen rakentaa pihasta kuitenkin sellaisen, että siellä olisi muutama iso kukkapenkki, jossa eri aikoina kukkivat kasvit saisivat olla sulassa sekamelskassa keskenään (tämä ei selvästikkään ole niin helppoa kuin kuvittelin). Pienelle hyötypuutarhalle raivasin ja tasoitin tilan nyt keväällä. Siitä tuli kyllä todella kiva ja maan muokkaaminen on ympäristössä vielä käynnissä. Ensi vuonna ehkä visuaalisestikin tasapainoisempi kokonaisuus. Sellainen turhamaisuus on itselle jotenkin tärkeää, siksi tämä joka suuntaan rehoittavaan pihaan on vaikea tottua. Ja toisaalta taas rakastan sitä.

Tässä kasvimaa n. 1kk sitten. :D
1 kommentti:

sannabanana kirjoitti...

Vau! Hienosti on kaikki kasvanut kuukaudessa!