keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Aivan mahtava opiskelupäivä takana, lähes kymmenentuntinen sellainen. Ja anti oli aivan upeaa. Niitä ihania päiviä jolloin on onnellinen, että tähän leikkiin lähti. Meidän liikunnanopettaja on vain yksinkertaisesti mahtava. Jos aamulla klo 5:25 joku olisi sanonut minulle, että illalla sinulla on todella usko siihen, että kykenet opettamaan alakoulun luistelut, en olisi uskonut. Mutta kyllä. Hän teki sen 90 minuutissa. Huh huh. Siinä voi opettaja ajatella kyllä onnistuneensa tavoitteissaan!! Oikein harmittaa, etten pääse toiselle luistelukerralle.

Samaa antoisaa tasoa menivät loputkin tunnit. On opittu mm. 60-luvun diskotanssin alkeet, 60- ja 70-luvun musiikkia käsittelevän esitelmän aikana (musiikki). Öljyntorjunnan ja painovoima/pintajännityksen ihmeitä (fy/ke) sekä historianopetuksen projektitöistä ja oppilaiden historiatietoisuudesta. Historian opetuksessa on parasta opettajan oma innostus, asiantuntijuus, selkeys sekä hänen esiintuoma lisäkirjallisuus, joka luonnollisesti kiinnostaa minua, koska olen aidosti innostunut historiasta ja sen opettamisesta. Teimme jossakin välissä myös yhden esitelmän rungon, enää poweri slidet tekemättä. Olen niin iloinen (myös edessä olevista 6 "vapaapäivästä").

Kuntavaalitenttiä (osaisi nyt päättää edes puolueen) katsellessa päätin myös nappaista pari kuvaa olohuoneen pöydältä ja kikkailla http://pixlr.com/express/ kuvankäsittelyohjelman kanssa. Tässä lopputulos:

Tässä kohtaa lähti vähän lapasesta. 
Päivän posti (kylkiäislehtiä - joulu aaaargh - ja inarilaisten raamattu) :


Suosittelen todella kokeilemaan noita pixlr.com kuvankäsittelyjuttuja. Ilmainen ja ihan ok, perusjutut toimii ihan hyvin ja riittää monille blogitouhuihin varmasti. Kuvan sävyjen muokkaaminen on ehkä työläämpää mitä kunnon koneelle ladattavalla ohjelmalla, en itse jaksa niitä sävyjä muutella (kuten ehkä olette huomannutkin useista tummahkoista kuvista). Nythän on siis muotia sellaiset hyvin valoisat kuvat, kuten ehkä olette monista sisustusblogeista huomannut. Juu, ei todellakaan ole suoraan kamerasta ne kuvat. Mutta ihanaa, että jotkut jaksaa. :) Saa jaksaa, ihana niitä hienoja ja viimeisteltyjä kuvia on katsella. Pahoittelen etten itse ole niin ahkera.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Sen vaan tulin äkkiä kommentoimaan, että kyllä voi olla suoraan kamerastakin ne valoisat kuvat. Ei siinä tartte muuta kun olla asetukset viturallaan niin johan tulee vaaleeta. =)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Niin tai sitten ne on just oikein!!!! :)