maanantai 22. lokakuuta 2012

Lisää lisäää...


Kun on ollut ensin koko maanantain perinteisessä maanantaikoomassa"siis mitä häh pitäisikö taas saada jotain aikaiseksi ja käyttää aivoja?", niin on todella järkevää illalla väsymyspöhnäpäissään ilmoittautua opiskelemaan vielä lisää. Juu, on se fiksua. Onhan? 

Ilmoittauduin nyt kuitenkin tekemään ne historian aineopinnot, jotta saisin ne aineopinnot kasaan mahdollisimman pian. Varsinkin jos kevät näyttää heikolle töiden suhteen, on hyvä saada tämänkin hoidettua alta pois ennen kuin työelämä kokonaan kutsuu. Ja suoraan sanottuna tuntui, että nyt tarvitsen jotain opittavaa sisältöä tähän opiskelija-arkeeni. Saas nähdä kuinka nopeasti, ja monta kertaa, tätä vielä kadun. Eiköhän se kuitenkin tästä.

Heti ilmoittautumisen jälkeen jäin miettimään mitäpä sitten tapahtuu keväällä kun haluan ottaa paperit ulos, jotta olisin oikeutettu ansaitsemiini tukiin. Tuo avoimen oikeuteni jää kyllä roikkumaan (sillä se yksi jo mennyt kurssi jää kuitenkin roikkumaan). Ei kai avoimen opiskeluoikeudella voi olla vaikutusta työttömyystukiin? EIHÄN? Sanokaa että ei voi olla. Siis eihän oikeasti voi olla, kai ihmisellä nyt saa kehittäviä harrastuksia olla ilman että siitä rankaistaan? Jos nimittäin saan kevääksi töitä, koen että olen myös ansainnut kesäloman. Ja siis tämän vuoden kokemuksella voin kertoa, että myös tarvitsen sen. Eihän niillä kassan tuilla pitkälle eletä, mutta saa ainakin aivot nollattua ja ruoan pöytään jos niikseen.

Tästä voisikin kirjoittaa erillisen postauksen, siitä miten yhä vain opettajat ovat virkavapaalla ja tulevat takaisin töihin kesäksi (eli ottamaan kunnon palkan kesältä) ja vuoden työt tehnyt sijainen saa tyytyä työttömyyskassan pienempään tukeen. Mutta ei sen postauksen aika ole nyt, koska vielä ei ole omaan nilkkaan tämä kolahtanut.

No, eiköhän ne asiat mene juuri kuten pitääkin, pieni paniikki iski vain heti persuksille. Oliko tässä päätöksessä taas mitään järkeä. 8) Mutta on siinä. On on on. On.

Ei kommentteja: