tiistai 2. lokakuuta 2012

Elämä pelissä


Suhteessa siihen, että olin viime torstaina ja perjantaina lähes romahtamispisteessä sain V-idenksitestissä todella hyvät pisteet! V-indeksi 23/100 ja positiivisuus 80/100. Sitä monesti itse miettii miksi elämä tuntuu välillä  niin vaikealle, suoraan sanoen ylitsepääsemättömälle. Olen kyllä realisti, en usko pilvilinnoihin, mutta toisaalta minulla on vahva usko tulevaisuuteen ja siihen että tulevaisuudessa voi saavuttaa niitä asioita joita haluaa (kun vain tietäisi mitä haluaa). 

Ärsyynnyn kyllä herkästi, mielestäni liian herkästi, mutta jos en joudu kohtaamaan samaa ärsytystä uudelleen ja uudelleen unohdan sen melko nopeasti. Harmi että elämässä ei usein mene näin, vaan juuri päinvastoin. Sitten ollaankin jo matkalla kohti savuavia korvia... No, testitulos ei osoita mitään hälyyttäviä merkkejä ja tuolle ärsyyntymisellekin olen alkanut tekemään jo jotain... Toki se jatkuva kipu teki pitkälle sen, että olin jo aivan loppu. Kyllä sen heti huomaa kun saa kunnon lääkkeet ja yöunet, niin elämä alkaa nopeasti taas hymyilemään. :) Tekee taas mieli lisätä hymynaamoja joka paikkaan. 

Yltiöpositiivisuudessakaan ei ole mitään järkeä, kyllä negatiivisetkin tunteet on ihan tarpeellisia. Voi kun sitä joskus saisi jonkun tasapainon kuitenkin.

Käykää ihmeessä tekemässä oma v-indeksi testinne. Mikä sinun tuloksesi oli?

----

Arjen vastoinkäymiset

V-indeksi 23/100 pistettä.
Arjen vastoinkäymiset harmittavat sinua aika ajoin kuten muitakin ihmisiä, vastoinkäymisten sinulle aiheuttama harmituksen määrä on tavallista suurempi, mutta onneksesi harmituksesi kestää huomattavasti lyhyemmän ajan kuin ihmisillä yleensä.
Arjen pienten vastoinkäymisten parempaa sietämistä voi harjoitella. Omia kielteisiä tunteitaan voi käsitellä, ja ne kannattaa hyväksyä. Negatiivisten tunteiden hyvä hallinta ja pienten vastoinkäymisten sietäminen helpottaa arkea ja vapauttaa voimavaroja todellisten takaiskujen kohtaamiseen.

Henkiset voimavarat

Positiivisuus 80/100 pistettä.
Henkisen hyvinvoinnin ja stressin kartoituksen pohjalta kuulut niihin ihmisiin, joilla on erinomaiset henkiset voimavarat. Tähän ryhmään kuuluville keskimäärin on ominaista vahva usko hyvään tulevaisuuteen, elämä tuntuu merkitykselliseltä, asenne elämään on myönteinen ja kyky sietää vastoinkäymisiä on erinomainen. Silloin yleensä myös kiinnostus terveyttä edistävään ravitsemukseen ja liikuntaan on tavallista suurempi. Ryhmän jäsenien vahvuuksiin kuuluvat myös usein tavallista paremmat sosiaaliset taidot ja halu panostaa ihmissuhteisiin. Työ koetaan yleensä palkitsevana ja elämää rikastuttavana asiana. Vaikka asiat ovat hyvin, kaltaisesti henkilöt voivat hyötyä henkisen hyvinvoinnin harjoitusohjelmista ja voida entistäkin paremmin.
Terveyteen vaikuttavien elintapojesi puolesta kuulut ryhmään, joka kuluttaa terveyttään muita vähemmän ja siksi sairastuu keskimääräistä harvemmin elintapojen aiheuttamiin sairauksiin. Saatat silti edelleen haluta vahvistaa terveyttäsi ja olet ehkä jo yrittänytkin tehdä muutoksia arkisiin tottumuksiisi. Alla on tarkemmin kuvattu, missä asioissa voit tehdä muutoksia hyvinvointisi ja terveytesi parantamiseksi entisestään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Positiivisuus 74/100, v-indeksi 12/100. Mun elämänkatsomustani onkin aina kuvannut juttu, jossa verrataan etelä- ja pohjoissaksalaisia: pohjoissaksalainen sanoo:"Tilanne on vakava, mutta ei toivoton." Eteläsaksalainen sanoo:"Tilanne on toivoton, mutta ei vakava." Minä olen ehdottomasti eteläsaksalainen. Olen ääripessimistinen, mutta en pidä juuri mitään vastoinkäymistä mitenkään vakavana.

"Vanha opetäti"