lauantai 18. toukokuuta 2013

Kuralan kylämäki

Kalastaja potee auton ilmastoinnin aiheuttamaan vilustumista (kyllä siis saa olla taas onnellinen, että itsellä on auto jossa EI ole ilmastointia... eikä ohjaustehostinta... eikä oikein mitään muutakaan edistyksellistä). :) No tästä petiin vajoamisesta johtuen sain viihdyttää tänäänkin itse itseäni. Otin suunnaksi siis Kuralan kylämäen ja kauhukseni siellä kujia kulkiessani totesin, että edellisen kunnon vierailun paikkaan olen tehnyt mummi vainaani kanssa. Eli aika monta vuotta sitten. Tämä ei tule toistumaan, jopa jo meinasin itseni vapaaehtoistyövoimaksikin tarjota... mutta hillitsin vielä.


Kuralan kylämäki on yksinkertaisesti vain ihana, kirjaimellisesti elävä historallinen kylä. Toivoa sopii että ehec-bakteeri kohusta selvitään ja joskus siellä taas eläimetkin kirmaisivat. 


Kuralan kylämäki koostuu neljästä tilasta, joiden rakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan. Alueella on ollut asutusta rautakaudelta lähtien. Nykyään Kuralassa voi tehdä aikamatkan 1950-luvun varsinaissuomalaiselle maatilalle, sen tuoksuihin ja tunnelmaan. Kesäisin tuvassa voi seuralla arkisia askareita, mm. hilloamista, mehustamista jne. Askareisiin pääsee myös itse osallistumaan. Itse harkitsenkin heinäntekoon osallistumista tänä vuonna, olen aina halunnut koittaa onko se niin helppoa mitä sanonta väittää. :)


Kuralan kokeiluverstas taas tarjoaa monipuolisia työpajoja- ja kurssituksia. Tänään kokeiluverstaan miehet rakentelivat lasten kanssa jousipyssyjä suoraan ehdasta aidosta käsittelemättömästä metsän tavarasta. Vähän tässä harkitsen, josko raahaisin oppilaanikin moiset väsäämään, keväisin kuulema käy todella vähän koululaisryhmiä! Outoa.


Muistan miten isoäitieni liinavaatekaapitkin olivat aina näin tiptop...
Ei ole periytynyt taito ei...


Ahkera ja reipas etsii tointa... hän oli mahtava opas!


Tee se itse: Kuinka moni muistaa, että näin yksinkertaisilla välineillä voi tehdä saippuakuplia? Kokeilkaa!

Ja kaikki tämä ihanuus vain 20 minuutin pyörämatkan päässä kotoani (ja Turun keskustasta).

Käykää Turun visiitillänne ihmeessä piipahtamassa, se on jopa ilmaista! :)

Turku


Kesäkaupunki!

Ja nyt ihan ding dong!
Pärjää Krista miten tahansa, hän on silti IHANA!
Energinen, positiivinen, kaunis ja vain yksinkertaisesti ihana!

5 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Häpeillen täällä tunnustan, että Kuralan ohi olen usein ajanut, mutta en koskaan paikanpäällä käynyt.
Jospa tänä kesänä korjaan asian.

Saariston kasvatti kirjoitti...

No jos lohduttaa, niin et ole ainoa. Monet lapsiperheet pettyvät, koska nykyajan lapset harvemmin innostuvat realismista (varsinkin kun eläimetkin nyt puuttuvat). Mutta itse tykkään miljööstä... mummo mikä mummo :D Korjaa siis sinäkin ihmeessä asia!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka, jaksaiskohan nuo pienet pirpanat tuolla kierrellä tänä kesänä..

-Båten

sara kirjoitti...

Täytynee käydä visiitillä. Turku on ehdottomasti aivan ihana kesäkaupunki !!! Siellä pitää piipahtaa joka kesä ainakii kerran. Aivan ihania kuvia olet ottannut !

Saariston kasvatti kirjoitti...

En tiedä båten, riippuu niin lapsesta... mitään suuria huvituksia tuolla ei ole kun eläimetkin on poissa (paitsi pieni tupa jossa saa vapaasti leikkiä). Mutta piipahtakaa ihmeessä edes kahvilla ja katsotte miten lapset jaksaa!

Ja kyllä, olen Sara kanssasi samaa mieltä. Käy ihmeessä! Harmi että Suomen kesä on niin lyhyt, ettei ehdi käymään kaikissa ihanissa kesäkaupungeissa, niitä on aika paljon lopulta Suomessa. Talvisin täällä on onneksi tasaisen ankeeta kaikkialla (siitäkin huolimatta, että tykkään itse talvesta).