maanantai 8. heinäkuuta 2013

IKKAHU

Kävipä niin hassusti, että aloin viikko sitten laskeskella sormilla mitä minä oikein täytän tänä vuonna. Sormilla siksi, että sain mielestäni päässä ihan väärän vastauksen. On käynyt niin hassusti, että olen jo vuoden sanonut olevani vuoden vanhempi mitä oikeasti olen.  Pieni matematiikkavirhe tapahtunut päässäni viime vuonna (ja en oikeasti ole siis vuoteen laskenut minkä ikäinen olen - käsittämätöntä). Harvoinhan sitä nykyään enää kysellään, mutta uudessa työpaikassa toki aina tulee kyselyitä. No sainpahan ikään kuin vuoden menetettyä elämää takaisin. ;D Olo tuntuu oikeasti vuoden nuoremmalle! ;)


Synttäreitä juhlistin minimaalisesti jo ennen varsinaista synttäripäivää. Tarjosin kerrankin sukulaisille mansikkakakun! Hyvän makuinen siitä tulikin, ulkonäkö oli vielä niin amatöörimäinen etten viitsinyt ottaa edes kuvaa. Kakku oli myös hyvin simppeli valmistaa. Tarvitaan vain:

Tavallinen kakkupohja (itse tehty mielellään)
Jotakin kostutukseen
Itsetehtyä raparperihilloa
Vispikermaa, johon sekoitetaan valmis vaniljakastike ainekset.
Paljon mansikoita

Varsinaista synttäripäivää vietin hyvin poikkeuksellisesti rannalla (no laiturilla). Ajattelin näyttää keholleni hieman aurinkoa, jotta Kreikka rusketus pysyisi edes syksyyn asti. Olen kyllä niin huono auringon ottaja ettei mitään määrää (mikä voi olla vaikea uskoa, sillä olen kyllä kesäisin ruskea, koska tykkään olla ulkona). Mutta lököilyä helpotti ihan mahtava kirja, Emma Donoghuen HUONE. Pitkästä aikaa kirja joka koukutti minut täysin. Kirja kertoo nimensä mukaisesti huoneesta ja ihmisistä jotka sinne on teljetty. Kirja on kovin silmiä avaava, ja erityisen kiehtovaa siinä on se, että se on kirjoitettu lapsen näkökulmasta. Kirja on sekä iloinen, surullinen, jossain kohtiin jopa jännittävä. Se on pieni pätkä pitkästä tarinasta. Kirja oli jakautunut neljään osaan. Ensimmäinen jakso oli ehkä tylsin, toinen osa koukutti jo täysin. Luovutin eilen illalla ja luin kirjan loppuun yhteen putkeen... pääsin silti nukkumaan inhimilliseen aikaan klo 01. En tiedä kenelle kirjaa osaisi suositella, mutta käsi sydämellä sanon että itse pidin siitä paljon! Onko teistä joku jo lukenut kirjan?


Huomenna lähden kirjastoon katsomaan, joskos siellä olisi kirjailijan muutakin tuotantoa saatavilla. Ja pankkiin keskustelemaan lainasta. Olemme löytäneet yhden mukavan oloisen asunnon, jonka voisimme jopa ostaa (emme kyllä ole nähneet kohdetta vielä livenä, joten ajatuksen tasolla vasta). Aiemmin kävimme katsomassa erästä remontoitua vuokrakohdetta vanhassa puutalossa halvan hinnan vuoksi, mutta emme saaneet sitä, koska omistajat halusivat vuokrata sen opiskelijoille. Ja siis HEI, ME EMME OLE ENÄÄ OPISKELIJOITA! WAUTSIWAU! :D Meillä ei ole todellakaan mikään pakko muuttaa, mutta olen nyt päättänyt nämä laina-asiat selvittää (ja tarvittaessa kilpailuttaa) joka tapauksessa, ovatpahan sitten valmiina jos jotain tulee kohdalle tai jo katsomamme sattuisi pysymään vapaana. Kyllä tässä jotain uutta itsekin kaipaisi, mutta en kyllä niin kiihkeästi kuin herra. Mutta se on ainakin varmaa, että vuokrahinnat ovat niin tajuttomia, että melkein samoilla hinnoilla lyhentää lainaa... ihan tyhmää, tavallaan.

Tänään olenkin sitten ollut ahkera. Pesin ja vahasin Kalevin (auton). Tehokkaat neljä tuntia sai siihenkin tuhrattua. Iltapäivän ja illan vietin ystäväni luona, putsasimme molemmat 10 kg mansikoita pakkaseen. Slurps. Mustikat jätän tänä vuonna metsään, ei vain nappaa.

Ikkahu = ikä, kakku, huone. Sanakerrosleipä.

Ei kommentteja: