maanantai 10. marraskuuta 2014

Ei se nyt vieläkään mene ihan kuin Strömsööös.... :)

Ei tullut muuttoa ei, ainakaan vielä.

Uuden sohvankin jos ostin, se tulee parin viikon päästä. Mihinköhän sen nyt sitten tilaan?

Tulevassa tönössäni on hassun makea tuoksu. Vähän siellä alapohjan alla rymysin ja lahoahan siellä näkyy. Jos vähällä talon kanssa pääsee, niin kengittämällä ja alapohjan sekä alimpien hirsien vaihdolla selviää. Pahaa pelkään että mikään ei olisi näin pahasti jos a) vedet olisi ohjattu oikein pois talon seinustalta b) kaikkia lattioita ei olisi muovimatotettu c) wc-liitäntä olisi tehty nykytietämysten valossa. Noh, onneksi tämä tönö ei ole mun omistama, joten ongelma ei suoranaisesti ole minun. Vaikka välillisesti se on minun, koska olen ainoa joka jotain asian päälle ymmärtää.

Jos tuota home sweet home taustaa ei olisi, olisin varmasti jo muuttanut. Mutta nyt kyllä pakko pistää sisäilmatutkimus päälle ja katsoa mitä se näyttää. Jos arvot eivät ole pahoja, tai ovat puhtaita, voinpa uskaltaa taloon muuttaa ja katsoa pysynkö terveenä kevään yli.

Skeptisyyteni johtuu siitä, että talon pitkäaikainen asukas sairastaa alzhaimerin tautia. Suvussa ei ole sitä tietääkseni ennen ollut. Ja nyt kun olen kokenut miten homeet sekoittaa pään, mitäpä muuta sitä ensimmäisenä epäilisi? Niinpä! En tiedä onko homeiden ja ko. taudin välillä mitään todellista korrelaatiota todettu, mutta mun logiikalla niillä kyllä voi olla.

Kevään mittaan pitäisi rakkaiden sukulaisteni päättää mitä talon kanssa sitten tehdään. Täysremontinhan se näyttää kaipaavan, eli paljaalle hirrelle ja uudestaan kasaan, jos suurin osa hirsistä siltä näyttää. Kalastajaa ei näytä moinen kiinnostavan, koska tönön omistussuhteet ovat jo valmiiksi omituiset. Mutta minua kyllä kiinnostaa nähdä omin silmin missä kunnossa hirsirunko on. Onko mitään tehtävissä vaiko eikö...

Että sellaista. Melkein onnistui. Mutta ei siltikään ihan.

Noh.

Onneksi on yhä mökki ja vanhempien sohva.

Lakimieskin on vaiennut ongelmamme edessä.

Not gooood......

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaa talon kanssa loppuun asti. Tilatkaa kuntotarkatus ja neuvotelkaa. Alzheimerin tauti ei tietääkseni johdu homeesta. Suvussa voi olla sitä piilevästi kuten meidän suvussa. Edesmennyttä ihmistä pidettiin vanhuuden höperönä, mutta aivan selvä olisi diagnoosi nyt. Onnea talon kanssa. Voisiko sukulaisesi tehdä nyt jotain homeen poistamiseksi?

Saariston kasvatti kirjoitti...

Joo tutkitaan :) ja voihan se sukulainen sen tehdä että laittaa mut hommiin. Itseäni kiinnostaa kovasti tuon talon säilyttäminen ja perinnerakentaminen/remontointi yleensäkin. Katsellaan ja odotellaan miltä ilmanäytteet näyttää. Tärkeintä on että oman kodin asiat nytkähtelisi etiäpäin, jotta sais rahaa mahdollisiin korjauksiin tuossa kohteessa On tää semmoinen lahojen talojen maa ;) ja kyllähän se vainoharhaisuuskin matkalla kasvaa kun kerran ehti jo sairastua :) elämä on.