lauantai 12. tammikuuta 2013

Hamahelmistä ja dietistä

Kun viikon täyttää urheilulla, kirppispaikan hoidolla (ja tavaroiden hinnoittelulla) sekä kouluhommilla niin lähiopetuksesta vapaat päivät vilisevät kyllä vauhdilla ohi. Kirppispaikan saldo 4 päivältä oli jo 150 euroa!!! Tavoitteenani on siis ennätysviikkoni 200€ viikossa. Tämä on ihan mahdollista, koska laitoin hyllyn nyt puoleen hintaan, mikä saa liikkeelle nekin tuotteet jotka olen vahingossa ylihinnoitellut. Paikkamaksu on n. 30 € vko, joten noilla tuloilla homma todella kannattaa! Täytyy tässä nyt vielä painottaa, ettei tuo raha tule ilmaiseksi. Käyn siivoamassa paikan vähintään kerran, useimmiten 2 kertaa päivässä. Tämä on todella oleellista ja tärkeää kirppismyynnissä hinnoittelun lisäksi. En tajua miksei ihmiset jaksa nähdä sitä vaivaa, se siivoaminen kun vie yleensä vain muutaman minuutin ja vaatii paikalle raahautumista. Ja se hinnoittelu... huh huh...

Laitoin kuvitukseksi jo edellisessä blogissa esitellyt hamahelmityöt. Oijoi, se laatikko pitäisikin kaivaa taas esiin ja tehdä näitä lisää. Ihanaa näpertämistä ja näistä saa ihan "aikuistenjuttujakin" tehtyä. Ylpein olen tuosta pöllöstä!! Nettihän on näistä ohjeita pullollaan.Lauantai aamun painoni oli 65.1kg (olen 162cm), eli pudotusta on 5 päivän aikana tullut juuri sopivat 0,7 kg. Vauhdin ei toki tarvitse olla näin vauhdikasta, mutta aktiivisen liikuntaharrastuksen aloittaminen toki tekee aluksi tehtävänsä. Vielä on siis 5 kiloa edessä, helmikuun lopulla - maaliskuun alussa haluaisin olla siinä painossa (ja tämä on kohtuullisen terve vauhti laihtua, ja laihtumisen pitää tapahtua nimenomaan rasvasta). On se myös hieno tunne kun kaikenlainen ylimääräinen turvotus on poissa. Sitä vaan ihmettelee, miksei näitä kohtuu terveellisiä elintapoja opi noudattamaan edes 5 päivänä viikossa. Josko tällä kertaa menisi jo kaaliin, ja tämä jojoilu loppuisi.


Olen ottanut uudelleen käyttöön kalorilaskuri.fi:n sillä toteutankin nyt superdieetin ohjetta soveltaen (etsin sellaisia hyviä ruokatapoja ja annoskokoja ihan jatkokäyttöönkin). Eniten tarvitsen tuon ohjelman kuitulaskuria, syön aina yleensä liian vähän kuituja. Nyt pysyy se sitten hallussa. Suosittelen kaikkia jotka pohtivat nykyistä syömistään maksamaan vaikka 15 päivän satsin tuohon ohjelmaa. Sieltä huomaa hyvin, jos ruokavaliossa on jokin yksittäinen ruoka-aine joka tekee ison kalorisumman viikossa. Sitoutumistahan tuo vaatii, mutta viimevuonnahan laihdutin vain tämän ohjelman tukemana ja tulokset olivat hyviä (joskaan ei pysyviä... köhköh... ylläri jos vetää viikossa pari skumppapullollista ja päivästä toiseen mozarella tomaattipastaa kattilatolkulla).


Tässä muuten yksi esimerkki annos superdieetin päivällisestä. Kyllä siinä dietissäkin syötävää saa mahansa kyllyydeksi, kyse on nimenomaan siitä millä sen täyttää. Tässä kaikki on juuri prikulleen niin kuin ohjeessa sanotaan (en muista kyllä kuuluiko tuo raejuusto siihen). Hyvä että lautasella pysyy. Ja hei toimii!!


Oikein nautinnollista viikonloppua. Itsellä ei ole kummoisia suunnitelmia, mikä on juurikin passelia. :)

7 kommenttia:

Lady of the Mess kirjoitti...

Hei, tuo on totta, mitä sanoit kirppispöydän siistinä pitämisestä - itse en lähde penkomaan, jos pöytä on ihan huiskinhaiskin - ja varmaan ne löydötkin jää tekemättä juuri siksi. Ja samasta syystä en ole enää pitkiin aikoihin vuokrannut kirppispöytää, kun en jaksa käydä sitä siivoilemassa päivittäin;)
Tsemppiä laihdutukseen ja terveellisiin elintapoihin - sama on yritys täälläkin, mutta jos viime viikkoa katsoo, niin taitaa yritykseksi jäädäkin. No, joka päivä on uusi aloituspäivä.
Ihanaa viikonloppua sinne - ja jihuu, täällä paistaa aurinko!

Saariston kasvatti kirjoitti...

Niinpä! Itseään saavat myyjät kyllä syyttää jos sotkuisena pitävät, itsekin kierrän sellaiset paikat ihan periaatteesta, koska ihminen on kuvitellut saavansa helppoa rahaa (näissä samoissa on myös hinnat yleensä pilvissä). Mulla on helppoa, kun asun aika lähellä, niin tuo poikkeaminen siellä aina kun autolla liikahtaa on todella helppoa. Tai ei se erillisenä reissunakaan kuluta päivästä kuin 15-20 min/kerta. 5 päivän myynti oli 205 euroa, että repikääs siitä :DD Olen niin happy happy. Tästä eteenpäin iskee toki taantuma, mutta jos saan vielä toisen viikon aikanakin 100 euroa, niin olen ylittänyt tavoitteeni kirkkaasti. Tai siis kirkasta se on joka tapauksessa, sillä tavoite on todella vaan puhdistaa varasto ja kotia aina myös. Aika mielettömästi sitä ylimääräistä tavaraa on, koska en ole sitten viime kestän myynnin ostanut edes oikein mitään. Mutta en valita. Nurkat puhtaaksi ja silleen.

Toivottavasti paistaa huomennakin, huomenna on luvassa ulkoilupäivä. Tosin voisihan sitä tänäänkin, ihan ilman kunniaksi. Niin harvinaista herkkua tuo aurinko!

Kirjailijatar kirjoitti...

Hurjan hyvin saat tienattua kirpparipöydällä. Siitä on pari vuotta, kun mulla viimeksi oli kirpparipöytä, muttei se tainnut noin hyvin tuottaa. Nyt olen laiskistunut ja heitän vain kaikki ylimääräiset vaatteet Pelastusarmeijan laatikkoon.

Nanna kirjoitti...

Hyvin olet kyllä rahaa saanut.
Tulipa taas tästä mieleen,että pitäs käydä kaapit läpi ja ottaa kirppispöytä. Meillä tosin on vaan se ongelma, että lähimpään kirppikseen on matkaa 20-30kilsaa, joten sinne ei tosiaankaan voi mennä joka päivä siistimään tuota pöytää, vaikka tykkäisinkin niin tehdä. En nimittäin myöskään tykkää sotkusista pöydistä.

Minä kaivoin hamahelmet viikko sitten esille, mutta vielä ei ole mitään syntynyt. Hieno on kyllä tuo pöllö :)

On kyllä hurjan kokonen toi ruoka-annos :) mä jaksaisin syödä tosta ehkä 1/3 osan. No mä oonki tämmönen lintu syömään kuten mummoni sanoo.
Mäkin käytin tota kalorilaskuria kesällä, mutta ei ollu mun juttu. Parhaiten laihdun kun en laihduta.
Joulun jälkeen on kadonnut 2kiloa johonkin, osa on toki nesteitä.
Mahduin tänään mun laiheliinifarkkuihin, tosin hieman tota mahaa pitäis vielä saada pois. Miksi se läski ei voi palaa siitä kohtaa ku haluaa??!!Ja heti!
Tsemppiä laihdutukseen :)

Heli kirjoitti...

Mua kiinnostaa että mitä tavaraa sulla siellä oikein on myynnissä? Ja minkälaisilla hinnoilla? Ihan mielettämät on noi tuotot sulla kyllä, onnea!!

Multa ei varmaan edes löydy sataa tavaraa kirppikselle.. Olen nyt kyllä miettiny pöydän ottamista, mutta tuntuu, ettei mulla tosiaan ole sinne oikein tarpeeksi tavaraa. Mä en koskaan malta säästää kamoja, että otan sen pöydän sitten kun tavaraa on kertynyt... heitän sitten vaan kaiken suoraan jonnekin hyväntekeväisyyteen. Aika paljon oonkin ilmaiseksi antanut tavaraa tässä vuosien varrella pois.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Ei siellä mun mielestä mitään ihmeellistä ole. N. 40 dvd:tä (vanhemmat ostaa niitä kurppareilta ja mä myyn sit vähän halvemmalla pois kun neuvon katsottu), vaatteita ja astioita. Nyt mulla oli omia hyviä laukkuja, joista tuli heti 30-40€. Mukana on myös ihan merkkivaatteita kun niitä sattuneista syistä on nurkat väärällään, mutta Haltin kuorihousutkin myin 5 eurolla. Kai kyse on pitkälle halvoista hinnasta ja siitä että mulla on yli kymmenen vuoden kaupanalan kokemus ;) en mä voi kaikkia kikkoja jakaa, kun kohta en muuten erotu muista. Sanompa vaan että somistamiskokemuksesta on apua ;) ja tietenkin siitä että tuolla on adiakasmäärät todella suuria!! Kesällähän sain kanssa 100€ voittoa viikko. Ja mulla/ meidän perheellä on ylimääräistä roinaa, ihan kamalasti. Ajatella että olen tienannut niillä jo yhteensä melkei tonnin 2 vuoden aikana!!! Mun yleisin hinta on siis euro tai alle... Ja sit on jotain kalliimpia. Vanhat lehdet myyn 20 snt - 1€ riippuen uutuusasteesta, tuleehan siitäkin nopeesti. Mitään en heitä pois, koska vastustan kertakäyttökulttuuria. Ne mitä jää myymättä säästän seuraavaan kertaan tai lahjoitan punaisen ristin kerrätyskeskukseen. Mutta tässä tosiaan puhutaan meidän kahden tavaroiden lisäksi mun vanhempien ja aikaa sitten kuolleiden isovanhempien tavaroista... Eli paljon ja halvalla tiivistettäköön vastaus ;)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Ja on mukana tietty kalastajan äidinkin tavaroita. Se ketä viitsii tienaa ;))) muut ois heittänyt kaikki roskiin (nou nou nou). Viehän tämä myös paljon aikaa, ei tuo tuntipalkka hääppöseksi jää. Onneks menee harrastuksena. Mitään rikkinäistä en myy!