torstai 24. tammikuuta 2013

Tästä tulee hyvä päivä

Aamuisesta päänsärystä huolimatta.

Tervetuloa uusille kirjautuneille lukijoille! Toivottavasti viihdytte. Kyllä se sittenkin vain mieltä lämmittää kun joku klikkaa tuota liity lukijaksi - nappulaa. Vaikka itselleni tässä muistojen mutinoita kokoan ja jotain järkevää käyttöä koitan kaikille valokuvilleni keksiä, niin täytyyhän tässä jo tunnustaa että on bloggaamisessa aina kyse myös vuorovaikutuksesta. :) Ja kanssani saa olla myös eri mieltä. Toivon että "lääkitykseni" alkaa olemaan pikkuhiljaa taas sen verran kohdillaan, että osaan reagoidan näihin erimielisiin kommentteihin taas järkevästi. 8) Loppuvuosi 2012 ei ollut vahvinta kauttani ja pyydän nyt viimeistä kertaa julkisesti anteeksi joidenkin osakseen saamaa aiheetonta äksyilyä.


Tänään vietän vapaapäivää. Tai niin vapaata kuin se voi musiikin historian ja klassikkokappaleiden ulkoa opettelun kanssa olla. En tiedä miksi nämä aiheet eivät nappaa minua ollenkaan. Olen kuitenkin ollut musiikkipainotteisella luokalla alakoulussa ja suurin osa ystävistäni harrastaa tai on harrastanut musiikkia enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Kaikesta huolimatta se on jäänyt aiheeksi mikä minua vähiten kiinnostaa. Musiikilla ei koskaan ole ollut minulle kauhean suurta merkitystä, olen aina saanut voimaa enemmän luonnosta ja käsillä tekemisestä, sekä kirjoittamisesta. 

Osaan kyllä tulkita nuotteja, ymmärrän musiikin perusperiaatteet ja soittokin onnistuu useammalla soittimella pienen harjoittelun jälkeen. Silti musiikki on ainoa oppiaine jonka olen valmis lahjoittamaan pois opetusrepertuaaristani jollekin joka on siitä aidosti innostunut ja saa näin myös oppilaat innostumaan. Tai sitten en. Ehkä kyse on vain siitä että tässä aineessa joudun eniten ponnistelemaan saadakseni aikaiseksi toimivia opetuskokonaisuuksia ja siksi aihe tuntuu tuskaiselta. Musiikkihan on helppo integroida kuitenkin vähän kaikkeen, jotta vaikka saisin ulkoistettua luokkani musiikin musiikinlehtorille en siltikään olisi täysin musiikiton opettaja. :)


Tuo kuutiokynttilä on muuten jämäkynttilöistä maitotölkkiä muottina käyttäen tehty. Palaa todella kauniisti ja hienosti valaistuu koko kuutio kuten kuvasta näkyy. Näitä pitääkin tehdä enemmän. Itse olin hieman skeptinen tuon muodon takia, miksiköhän?


Lopuksi vielä pitää kehua omaa itsehillintää. Sain nämä mariannet palkan ja viinipullon kylkiäiseksi lastenhoitokeikaltani viime lauantaina. Ja katsokaa, niitä on VIELÄ jäljellä. Tänään on kuitenkin torstai. Lopetin siis herkkulakkoni melkein ennen kuin se edes alkoi. Totesin, että vaikka kuinka laihdutan haluan tehdä sen edelleen siten, että ruokavalioni ja elintapani olisivat mahdollisiman normaalit. On mielestäni ihan hölmöä olla dietiillä ja sen jälkeen palata entisiin tapoihin, johan se on todistettu miten siinä käy, MONESTI.

Jos haluat opetella sympatian vuoksi kanssani klassikkokappaleita (ja kertoa minulle jotain hyviä muistisääntöjä miten muistan sekä tekijän että kappaleen nimen), niin joku ihana on tehnyt youtubeen soittolistan. 

Tänään käyn jälleen siinä vanhassa ihanassa hirsitalossa. Tavoitteenani on valoisaan aikaan ehtiä talon lisäksi valokuuvaamaan alueen ihanaa talviluontoa. 8-tie on ollut tällä viikolla uskomattoman kaunis, niin kaunis että olen itkenyt krokotiilin kyyneleitä kun en ole voinut pysähtyä valokuvaamaan maisemia. Siihen suntaan en kyllä tänään lähde, en taatusti. Tänään testataan 10-tietä. ;)

2 kommenttia:

Jovelan emäntä kirjoitti...

Hyvähän se on tulla tänne antamaan muistivinkkejä kun just unohdin mitä polkua päädyin sen kirjanmerin jäljille, mutta olin aika haka muistijutuissa aikoinaan tenttiessäni. Kehittelin mielikuvamuistiapuja. Jokaisen pitäisi kehittää omansa, koska niiden toimivuus riippuu siitä, mikä kelläkin parhaiten toimii. Tässä kuitenkin esimerkki:

La Rotta; piiritanssi 1300-luvulta
Lamento di Tristano e la Rotta
- mielikuva 1300 rotasta piiritanssissa.

G.F. Händel: "Halleluja" oratoriosta Messias
- mielikuva händel=händyt=kädet=rukous=halleluja!

Eli mulla toimi hyvin mielikuvayhdistelmät. Joku, millä a:n ja b:n voi yhdistää mielikuvaksi. Kun molempien elementit löytyy mielikuvasta, syntyy muistipolku ja ne jutut sitten löytyy sieltä.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Liian hapokasta :) En ole koskaan oppinut käyttämään noita, nyt voisin koittaa jos muuten ei jää mieleen (ei tunnu jäävän). Uskon että näistä on tosiaan monille hyötyä ja pitäisi oppia edes opettamaan niitä vaikkei itse oppisi käyttämään...