tiistai 1. tammikuuta 2013

Sparkling year 2012


Vuoteni 2012 alkoi kultaisten hippujen siivittämänä Pirkanmaan maakunnan pohjoisrajalla, appiukkovahdissa. Lähtö oli hätäinen, sillä juuri ennen vuoden vaihtumista TAYS:ta soitettiin, että nyt on tultava jos haluaa sanoa anopille hyvästit. Eihän se vielä hyvästienjätön aika ollut, vaan melko radikaali tiedotusmoka sairaalan päästä. Vuosi alkoi kuitenkin kuolemaan odotellessa... edestakaisin Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan väliä ravaten, tätä ravaamista kesti aina syksyyn saakka. Tältä osin vuosi on ollut meille molemmille hyvin raskas.


Tammikuussa ostin iPhonen ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Kalastajan salakateellisuuskin on laantunut kesän aikana. :)


Ostin myös radiosoittimen ja löysin herkkuappelsiinimehun.


Alkuvuodesta kävin Helsingissä moikkaamassa opiskelututtuja. Jatkoin myös vuonna 2011 aloittamiani historian perusopintoja, ja sain ne myös päätökseen syksyllä. Aloitin samaan syssyyn historian aineopinnot. Koko pirun vuoden kärsin myös Rauman opinnoista. Heikko opetuksen taso + kuoleman odotus ja kuoleman käsittely ovat tehneet vuodesta kaikkien vanhojenkin asioiden painaessa takaraivossa henkisesti hyvin raskaan. 


Kävimme Kalastajan kanssa päivän kestävällä parihierontakurssilla. Se oli huippu! Suosittelen kaikille.


Talvi näytti kauneutensa täällä etelässäkin. Kuvat tammikuulta. En muista jäätyikö meri mökillämme, ehkä ei.Helmikuussa kävimme lapissa ja vietimme pakkasen keskellä yli viikon. Se oli ihanaa! Siellä oli järvet jäässä. :)Lapissa myös piirsin pitkästä aikaa.


Maaliskuussa aloitin työt päiväkodissa, jossa olinkin sitten yhteen putkeen aina elokuun puoliväliin asti.

Pelokas Milla-kissa matkasi Pirkanmaalta vanhempieni huomaan. Nopeasti hän kuitenkin sopeutui uuteen kotiinsa.


Maaliskuun lopulla anoppi siirtyi ajasta ikuisuuteen kärsittyään sinnikkäästi yli kaksi vuotta. Tämä oli kova paikka meille kaikille ja toi arkeemme paljon yrimääräistä työtä surun lisäksi. Olin aika ulalla, olisin halunnut auttaa ja tukea, mutta rehellisesti sanoen en osannut tehdä mitään.


Huhti-Toukokuussa kävimme Utössä Isäni ja Kalastajan kanssa viettämässä keväisen viikonlopun.Keväällä ihastuin ruotsalaiseen Retro lehteen. Ja meidän olohuone muuttui usein vierasmakuuhuoneeksi.Koko kevään ja kesän kokosin kasviota. Siitä tuli hieno. Sitä oli silti inhottava tehdä, koska tiesi että opettaja tulee etsimään siitä vain virheitä. Ja niinhän se urpo sitten tekikin. Onneksi joutui sentään toteamaan omalla kohdallani että kuvien laatu ja kasvien tunnistaminen oli erinomaista. Miten joku voikin olla niin negatiivinen ihminen? En tiedä koska pääsen siitä ihmisestä yli. Olin menettää järkeni hänen kanssaan.Alkukesästä upotin sormet multaa. Ja opin soittamaan pianoa.Tuunasin ankean petoni/elementtiparvekkeen vähän kauniimmaksi mustavalkoisella vahakankaalla ja nautin riippumatosta aina kun mahdollista.


Kesällä tuli paljon vettä.  Olin tyytyväinen että olin töissä.


Joitain aurinkoisiakin päiviä väliin eksyi. Siivosimme mökin varastoautotallin.


Kalastaja aloitti keväällä työt kaukana kotoa, mutta välillä ehdimme viettää yhdessäkin aikaa. Pääasiassa veneillen.


Vietettiinpä saaristossa kokonaisia viikonloppujakin.
Nautin aiempaa enemmän luonnonkukista ja raahasin niitä kaupunkiin asti.


Ystäväni kävi tekemässä minulle synttärikakun.


Vietimme ystäväni polttareita ja myöhemmin häitä.Kävin erilaisilla markkinoilla. Muun muassa keskiaikapäivillä.


Sekä kummitytön kanssa MuumimaailmassaSaariston rengastiekin tuli ajettua läpi ystävän ja tämän poitsun kanssa.Ystävien kanssa harrastettiin myös kulttuuria ja sienestystä mökillä, sekä tietenkin sään niin salliessa grillailimme paljon.

 

 


Elokuussa vietettiin rapujuhlia ja nautittiin syksyn sadosta. Parvekekin oli vehreänä.
Elokuussa piipahdimme taas lapin mökillä, en muista yhtään viivyimmekö siellä viikon vai kaksi.
Lähes puolen vuoden työrupeaman jälkeen oli ihanaa vain olla ja möllöttää. Juoda kahvia kuksasta ja nauttia sisustuslehdistä aina kasvion teon välissä.


Kävimme myös Norjassa jäämeren rannalla mm. Grense Jakobselvillä.Kotiin palattuamme parvekkeella oli tupsahtanut tämä ihanuus.


Hain opiskeluihin motivaatiota Marimekolta.


Keräsimme talteen syksyn satoa ja tein ensimmäistä kertaa omia mehuja.
Olemme loppuvuodesta syöneet todella paljon mätileipiä. Vuonna 2012 olen juonut kuohujuomaa enemmän kuin varmasti koskaan aiemmin, yksin ja ystävien kanssa. Sekä innostunut hyvästä ruoasta.


Vastapainoksi ylenmääräiselle kuohujuomalle aloin käymään aktiivisemmin uimassa, kuntosalilla ja vesijuoksemassa uudelleen avatussa ja remontoidussa uimahallissa.Loppuvuodesta kävin jälleen markkinoilla. Nautin myös lumesta jota tuli eteläänkin paljon. Sekä tietenkin olen alkanut käymään avannossa.
Joulu ja uusivuosi kuluin leppoisasti kotona Kalastajan kanssa, jota ei paljoa syksyllä näkynyt kotona.
Kauniit lumimaisemat vaihtuivat vuoden vaihtuessa vesisaateeksi.On se hyvä tehdä näitä koosteita, sillä välillä sitä unohtaa kuinka paljon sitä kuitenkin vuodenkin aikana ehtii kokea ja nähdä. Moni asia on mennyt eteenpäin. Olen kyllästynyt ärsyyntyvyyteeni. Saan vihdoin fysioterapiaa kroonistuneisiin kipuihini, ja se tepsii. Myös henkinen puolen kuntoon laitto on aloitettu. Toivottavasti vuodesta 2013 tulee yhtä muistorikas ja vähemmän surua sisältävä, iloinen ja vähemmän ärsyttävä. ;)

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa. Olipa ihana postaus. Kauniisti koostettu ja kirjoitettu juttu. Upeita kuvia joista en osannut valita sitä ihan parasta vaikka yrittämällä yritin :)

Sinulle ja minullekin tulee hieno tuleva vuosi. Näin lupaamme.

Lady of the Mess kirjoitti...

Sinähän olet ehtinyt vuoden aikana vaikka mitä! Elämän monet kasvot, kiitos tästä postauksesta.
Oikein hyvää vuotta 2013 sinulle

Heli kirjoitti...

Kiva postaus! Oikein mahtavaa uutta vuotta sulle!