perjantai 1. maaliskuuta 2013

Help!

Olen niistänyt itsestäni kirjaimellisesti mehut ulos kuluneiden kolmen viikon aikana. Kuinka kauan flunssa voi oikein jatkua? Ja miksei antibiootitkaan auta? Välillä saan hirveitä yskäkohtauksia. Eikä nuo astmalääkkeetkään mitään avaa. Lääkäri nostaa annostuksia vähän väliä. Nokkakannukaan ei pelasta, eikä höyryistäkään ole apua. Sanon sopimukseni irti tämän taudin kanssa ensi yönä, toivottavasti tauti on samaa mieltä. Kiitos!

Jos moista ihmettä ei kuitenkaan tapahdu, ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä luontaistuotteista tai kansanperinneparantamisen tavoista jotka auttavat tukkoiseen oloon. Kiitos.

7 kommenttia:

Jovelan emäntä kirjoitti...

Ohnoes! Tiedän tuttavapiirstä pari, joilla kesti 2-3 viikkoa röhä. Sitten tiedän monia, jotka vannoo aika ällöjen juomien nimeen ja pakko se on myöntää, että ne ovat auttaneet.

Tässä siis pari hyväksi koettua vinkkiä ja yksi väittämä, jonka totesin pari viikkoa mahdollisesti sisältävän totuuden siemenen.

1) lämmintä maitoa ja inkivääriä. Ällöä, mutta tehokasta. Itse helpotin makua laittamalla piparminttuteepussin sekaan. Oli siedettävämpää.

2) samaa + valkosipulia. Vielä ällömpää. Vielä tehokkaampaa.

3) Mitä enemmän niistät (ei valuvaa limaa), sen enemmän limaa muodostuu ja sen enemmän nenäonteloihin kohdistuu painetta. Ehkä ällöintä. Yritä olla niistämättä. Pyyhi, älä niistä.

Antibiootit ei auta viruspohjaisiin tauteihin.

Mulla on auttanut yskänkohtauksiin codetabsit. Ne on salmiakin makuisia yskänlääkkeitä tablettimuodossa.

Toivottavasti paranet pian. Tuollainen on uuvuttavaa :(

Lady of the Mess kirjoitti...

Mulla yskään (yöyskä, jolta ei saa nukuttua) auttaa joskus Redol comp. yskänlääke - siinä on salbutamolia (astmassakin käytettävää hengitysteiden laajentajaa) ja mulle se vaikuttaa niin voimakkaasti (saa vapisemaan), etten uskalla aamuisin ottaa, mutta yötä vasten otan ja saan joten kuten nukuttua. Se on reseptilääke, joten sitä ei valitettavasti saa kuin lääkärin kautta. Mutta jos on kuivaa yskää, jota ei saa loppumaan, niin kannattaa kokeilla. Muista rohdoista en osaa neuvoa mitään - kokeiltu on kaikki ja flunssa senkun jatkaa rellestämistään. Voimia sinne - tää on kyllä ihan p...stä tää tauti!

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä Suomessa on liikkeellä 3 erilaista influenssaa ja niihin ei auta antibiootit. Vaikka olisi ottanut rokotuksenkin, on suuri mahdollisuus silti sairastua toiseen influenssavirukseen kuin mitä vastaan on rokotettu. On myös huonolla tuurilla mahdollisuus sairastaa kahta tai jopa kolmea influenssaa päällekäin tai limittäin. Mutta yksikin niistä voi kestää jopa 3-4 viikkoa kunnes tauti hellittää. Tärkeää on, ettei puolikuntoisena urheile tai tee raskaita töitä, suursiivouksia yms ettei sairastu vakaviin jälkitauteihin.

Malttia nyt ja itse suosittelen inkivääriä, valkosipulia, isoja d-annoksia ja sarvikuonokannua nenän huuhtelemiseen. Yskään auttaa hunaja.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Kiitos neuvoista. Ihan uusia tietojakin tuli monta!! Olen tuota influenssaa miettinyt, mutta voiko influenssa olla kuumeeton? Minulla ei ole ollut kuumetta koko aikana. Eikä tauti ole tarttunut mieheeni joka on ollut 2 viikkoa kotona.

Koitetaan ottaa iisisti. Kolmatta viikkoa paikallaan alkaa vain olemaan jo aika vaikeaa. :)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Täytyy myöntää että tuolla inkivääri, maito, valkosipuli yhdistelmällä ainakin heräsi, hyvä ettei laatta lentänyt. :D Ja tuo niistäminenkin on lopulta aika loogista, miten ei ole tullut mieleenkään. Olen niistänyt ihan liikaa. Nokkakannua olenkin käyttänyt, se on niin ihana. En ymmärrä miten ihmiset eivät tykkää siitä. ;)

Nyt hunajavettä vielä perään. Eiköhän se tästä.

Kirjoitin sekasotkun nainen tuon yskänlääkkeen reseptikansiooni ylös (joo, masentavaa, mulla on sellanen reseptiläpyskä jonka välillä on kaikki reseptini). Uskon että sille on jatkossa tarvetta. NYt näyttää yskä jo onneksi hellittäneen.

Jotta ehkä tässä jo vähän voisi uskoa parempaan. Perusin neuvosta viisaana kuitenkin juuri kaikki viikonlopulle sovitut menot.

Jovelan emäntä kirjoitti...

Huomenta! Tulin kurkkaamaan millainen vointi täällä on. Musta tuore inkivääri haiseekin niin epämiellyttävälle, että komppaan oksufiilistä ;D Mutta omalla kohdalla se tehosi. Eihän sitä pakko ole maitoon laittaa, teekin käy yhtälailla. Kokeile tosiaan jotain piparminttuteetä, jonka oma maku häivyttää sitä inkivääriä.

Muhun iski pari viikkoa sitten se kuumeinen röhä, jossa kuume nousi tosi korkealle. Mieheen ei taas tarttunut mikään, ei muun, ei meidän kaverin, ei kenenkään sairastuneen pöpötauti. Se on ihmetyyppi, joka ei sairastu koskaan.

Tointuvaa vointia sinne :)

Maiski kirjoitti...

Voi ei, toivottavasti ola paranee pian!