keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ulkovintillä

Talon vintillä olen vieraillut useasti, mutta ulkovaraston vintillä harvemmin. Tänään paistoi aurinko, joten kävin kurkkimassa. Pimeällä tai pilvisellä siellä lamputtomassa tilassa kun ei näe mitään. Ja siellähän oli ihan potentiaalisia aarteita jatkotyöstöä varten


Taitaa olla pellitysten alla vanha pärekatto? Vai onko tuo vaan muuten joku ajan tapa... tiilikate tuon päällä on voinut olla, tai olisiko muuten vieläkin. En muista enää onko peltiä vai tiiltä. Kyseessä on siis ihan ulkotila/varasto, mutta katto jatkuu kyllä myös hirsirakenteiden päälle.


Vintiltä löytyi paljon pärekoreja, osa todella pölyisiä osa taas pienellä pyyhinnällä käyttövalmiita. Ainakin kaksi potkukelkkaa, ensi katselmuksella ainakin koristeeksi helposti kunnostettavia. Vanhat lasten leikkivaunut (ellei jopa aidot lastenvaunut, en tiedä, pitää kesällä tutustua tarkemmin. Vanhat joka tapauksessa, varmasti jostain 40-50-luvulta). Noita isoja puuvateja, niissä on varmasti pesty aikanaan talouden pyykkejä. Taustalla oli nimittäin myös vesipumppu. Ja sitten oli tietenkin yksi minun sinne raahaama sohva sekä vielä ulkokalustesarja, sellainen oikein ihana vanha rautarakenteinen (niin kesällä tutkimuksen kohteeksi tämäkin ja ehkä mökille siirto). Olen myös ihmetellyt miten mökiltämme ei löydy yhtään sellaisia pikkuikkunoita joista voisi rakentaa vaikka peilin, mutta tuollahan ne kaikki sitten olikin. Kyllä siellä olisi taas projektia kerrakseen. Pitäisi vaan jo alkaa tekemään jotain ja lakata näiden uusien projektien krooninen etsintä. Mutta minkäs kissa raidoilleen voi.

Ei kommentteja: