perjantai 15. maaliskuuta 2013

Villi pohjola


Asumme mahtavassa maassa. Katsokaa vaikka tämä viime lauantaina ylellä esitetty Villi pohjola jakso: http://areena.yle.fi/tv/1827446

Skool Suomen luonnolle!
Ja erityisesti saaristolle.Kuvat Jurmosta 5/2011

Jäiden lähtöä odotellessa voimme ihastella lasitöistä.

Studio hippoglass (http://www.hippoglass.com/) sijaitsee Nauvossa ja pajaan voi vapaasti kävellä sisään ovien ollessa auki. Itse en ole kovastikaan taidelasin perään (vielä), mutta näistä ikkunalla roikotettavista härpäkkeistä olen tykännyt siitä asti kun ne ensi kerran näin. Olen ostanutkin noita pisaran mallisia 3-4kpl, jossain mökillä ne odottavat toista vuotta ripustamista. Josko tänä viikonloppuna ne jo esille tiensä löytäisivät. :)


Suuntana siis mökki siitä huolimatta että olen taas potilas. Poskiontelot eivät ota parantuakseen ja päänsärky on jäätävä. Sain uuden antibioottikuurin. Jos se ei auta, niin sitten on pukteeraus edessä. Eipähän ole sitäkään ennen joutunut kokemaan, jotta tiedä sitten ottaako tämä mahdollisuus vastaan tyynesti uutena kokemuksena vai kauhunsekaisin ajatuksin. Mutta onneksi tätä tarvitsee miettiä vasta 8 päivän päästä. :D

Mutta syy mökkeilyyn potilaana on vanhempieni etelän reissu. Minun pitää viihdyttää kissaa lähes viikko. Ajattelin sen tapahtuvan helpoiten mökillä. Samalla voin vähän siivoilla paikkoja kevätkuntoon. :) Kalastaja toki on seuranani viikonlopun, mutta sitten saan nauttia maaseudun rauhallisuudesta ihan itsekseni.

Nice!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tavaton, eikö sinua ole vielä punkteerattu? Heti punkteeraukseen! Mutta siis kunnon korvalääkärille. Minä haluan heti punkteerauksen ja korvatulehduksissa puhkaisun. Miksi kärsimään, kun hetikin voi olo kohentua? Jos hyvä korvalääkäri punkteeraa poskiontelon tai puhkaisee korvan, se ei satu yhtään, mutta on tosi tehokas. Pesu voidaan suorittaa myös uudestaan parin päivän kuluttua. Joskus mulla on pesty poskiontelot kolmeen kertaan. Samoin korvat yleensä puhkotaan ja imetään puhtaiksi pari kertaa. - Mieti nyt, jos sinulla olisi märkivä ja mätivä haava, niin etkö haluaisi, että se puhdistetaan vai ottaisitko vain lääkkeitä?

Saariston kasvatti kirjoitti...

Ohhoh! Täytyy myöntää että tietotasoni asian suhteen on melko nolla, en oikeastaan edes tajua mitä poskiontelontulehdus tarkoittaa, siis käytännössä. En myöskään ole kärsinyt niistä koskaan, tai jos olen niin se on mennyt antibiooteilla ohi. Jotenkin on tuntunut että parempi kun ei tiedä liikaa ja tekee kerrankin niin kuin lääkärit määrää. Mutta mitä tästä nyt opimme... pieleen on mennyt tämä ajatus.

Jotta heti maanantaina otan yhteyttä jos olo ei todella selvästi parane. Ja siis antibioottia en enä tähän vaivaan kolmatta kertaa syö.

YTHS:n on pakko laittaa lähete TYKS:n korvakurkkuklinikalle, koska yksityiseen ei ole varaa. Mutta siellä sain korvan kanssa kyllä ihan hyvää palvelua.

Mitäs siinä punkteerauksessa sitten konkreettisesti tehdään? no... taitaa google nyt lähteä laulamaan. :)

Jotta kiitos tästä, taas on yhden asian viisaampi. Nokkakannua sentään käytän aamuin illoin ja hyvin ne nyt ovat sieltä tavaraa tuoneet, mutta toki kunnon puhdistus on varmasti paljon tehokkaampi.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Niin ja korostetaan että olin täysin terve n. viikon tässä välissä. :) Tai ehkei ne poskiontelot olleet terveet, mutta vaivaamaan ne alkoivat vasta eilen.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Toivottavasti meri-ilma auttaisi vaivaan. Kyselit tuossa edellisessä postauksessasi kommenttipuolelta multa, mikä voisi olla kaulan kukkimisen syy. Kukkiiko sun kaula ihan vai tarkoitatko sellaisia punaisia läiskiä?

Jos viimeisiä, niin Puoskari Jovela vastaa, että ei aavistustakaan, mutta mulla melkein joka vuosi tulee ihan samaa, joskus myös käsiin. Kutisevia punaisia läiskiä, jotka katoavat itsestään hetken kuluttua. Usein ne tulevat tähän aikaan, jolloin ei vielä ole siitepölyä. Huomaan herkistyväni niille eniten kissoista, joille en ole allerginen. Joskus myös meidän koirien kanssa köllittyä alkaa ihoa kutittaa näin keväisin. Keväällä ilma on kuivaa, joten olisiko siihen yhteydessä? Kuiva ilma+keskuslämmitys+korostunut pölyisyys, päivisin kuivien teiden pölyisyys.. ja iho reagoi siihen?

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on viimeksi ollut poskiontelotulehdus kymmenen vuotta sitten, joten tietoni ovat vanhat, mutta näin se minulle tehtiin: Ensin nokka puudutettiin. Iskettiin sieraimista sisään sellaiset tikut roikkumaan. Sitten mentiin odotushuoneeseen odottamaan tikut sieraimista roikkuen, että puudutus vaikutti. Sitten mentiin taas sisälle ja ihana vanha luotettava korvalääkärini iski reiät sieraimien kautta poskionteloihin ja ruiskutti liuosta onteloon. Liuos tuli nenästä ulos mukanaan kertakaikkisen ällöttävää vihreää limaa. Itse pitelin kaarimaljaa, johon vihreys vuoti. Yökyökyök. Mutta olo parani heti.

Kun työn tekee hyvä kokenut lääkäri, se ei satu, mutta ensimmäisellä kerralla on kyllä ällöttävää. Terveyskeskuslääkärin en ikimaailmassa antaisi nenääni tai korviani puhkoa. En sano tätä terveyskeskuslääkäreitä sinänsä halveksuen, vaan siksi, että heillä yksinkertaisesti ei ole kokemusta asiasta riittävästi. Puhkomisia pitää tehdä satoja, että se sujuu sujuvasti. Ja terveyskeskuspotilaat eivät erityisemmin halua puhkomisia, kun pelkäävät (ja usein syystä, korvani on jonkun kerran puhkonut ei-korvalääkäri ja se sattui jumalattomasti).

Minä saan useammin korvatulehduksia kuin poskiontelotulehduksia. Korvani puhkotaan yleensä pari kertaa talvessa. Senkin voi tehdä aivan kivuttomasti. Ensin korvalääkäri puuduttaa tärykalvon. Sitten se puhkaistaan ja imurilla imetään lima pois. Puhkaiseminen ei tunnu miltään puudutuksen jälkeen, imeminen on aina lievästi epämiellyttävää, mutta ei lähellekään niin epämiellyttävää kuin "mätää" täysi korva. Yleensä korvani imuroidaan siis vielä toisenkin kerran. Ja tietysti antibioottikuuri on myös. Mutta terveyskeskuslääkärin en antaisi korviini koskea.

Kallista tämä on. Yli 300 euroa pitää varautua maksamaan aina yhdestä korvatulehduksesta, jos laskee kaiken. Mutta korvani ovat minulle kalliit! :-) Suurimmalla osalla ihmisistä korvatulehdus tietysti menee ohi antibiooteillakin, mutta minulla ei. Siksi pyrin käymään aina samalla korvalääkärillä tai ainakin samassa korvalääkärikeskuksessa, jotta tieto hankalista tulehduksistani on lääkärillä ja hän toimii heti "aggressiivisesti" eikä rupea minkään V-Penin kanssa yrittämään. Se ei minulla auta kuitenkaan.

Pilvi kirjoitti...

Mielettömät kuvat, todellakin! Skål sekä sinulle että saaristolle :)

Pikaista paranemista!

Pieni Lintu kirjoitti...

Paranemisia!!!

Saariston kasvatti kirjoitti...

Uijuijui anonyymi... kuulostaapas pahalle tuo sinun korva ongelmasi. Mutta allekirjoita kyllä tuo kanssa että ammattilainen on aina ammattilainen. Uskon että terveyskeskuksessakin voi olla ammattilaisia, mutta he ovat sitten niitä iäkkäitä lääkäreitä (eikä heitä siellä enää paljoa näy). Harmi että TYKS:n kurkku-korva klinikallakin mua hoiti nuori sälli ;D Saas nähdä miten käy, säryt ovat kadonneet kyllä mutta painetta on vielä vähän... eli voi olla että tulee ensikertaa koettua sitten sekin.

JA kiitos muillekkin!

Kyllä täällä maalla henkisesti ainakin paranee. Eilen kävin pitkällä kävelyllä ja tänään rennolla hiihtolenkillä. :)