tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kevätretki

Tajusin tuossa ettemme ole sopineet tälle keväälle mitään kevätretkikohdetta. Edellisvuonna kävimme Jurmossa ja viime keväänä Utössa. Sitä aiemmin olimme telttailemassa Jurmossa Kalastajan kanssa. Kyseisillä saarilla olen pyörinyt viime vuosina jo niin paljon sekä keväällä, kesällä ja syksyllä että niiden osalta voisin pitää jo parisen vuotta taukoakin. Ehkä omalla veneellä sitten seuraavaksi? :)

Mutta minkäs ottaisi sitten seuraavaksi retkikohteeksi?


Appiukon vierailu poiki itselleni aivan uuden retkikohde ajatuksen, nimittäin Pietarsaaren seudun ja 7 sillan saariston. Kyllä, siinä yksi kesäretkikohteeni, en malta odottaa. Toki lainasin jo Kreikan saaristoa käsittelevän matkaoppaan, sillä jos työtä riittää nykyistä mallia, niin Kreikan reissukin saattaisi olla taloudellisesti mahdollinen. Myös Kökarissa tekisi mieli käydä pitkästä aikaa. Saas nähdä ehtiikö tässä keväällä edes käymään missään, kun pitää säästää kesää varten. :) 

Vaikka ulkona ei näytä keväälle, niin kalenteri juoksee kyllä kamalaa vauhtia eteenpäin. Todella toivon että seuraava viikonloppu on viimeinen talvinen viikonloppu.

Mutta nyt kesää odotellessa vähän jäätelöä iltapalaksi, huutokauppakeisaria ja sitten nukkumaan jotta jaksaa huomenna painaa pitkän päivän ensin töissä ja sitten kummitytön valmentamista yo-kirjoituksiin ruokapalkalla. :D

3 kommenttia:

Jovelan Johanna kirjoitti...

Nuo saaristokohteet on mahtavia. Utössä ei olla käyty, mutta harkittiin kerran välivuoden pitämistä siellä, täysin eristyksissä muusta maasta.

Jotenkin tuntuu siltä, että kevät menee vaan kohti talvea. Kalenteri tosiaan kipittää, mutta lunta tulee vaan enemmän ja pakkanen paukkuu kireänä. Se vetää hieman alakuloiseksi, vaikka muuten iloa piisaakin. Tulisi jo..

Saariston kasvatti kirjoitti...

Itse en ko. Saarella jaksaisi vuotta (kuin korkeintaan opettajana ehkä), mutta Jurmossa viihtyisin... Sen nuorenparin kanssa, he ovat herttaisia. Tai no, ei sitä kyllä tiedä ennen kuin kokeilee. Mutta taidan jättää kokeilematta :) Saaristoon muutto kun muutenkin on turhan ajankohtainen mahdollisuus juuri nyt. lopultahan minulla on tällä hetkellä kaikki kiinni Ruotsinkielisen opetustaidon hankkimisesta, mikä on pistänyt oikeasti ajattelemaan kuinka saariston kasvatti oikeasti haluan olla... Tätä on syytä miettiä tulevien parin vuoden aikana sydämen äänen mukaan, koitan kerrankin unohtaa sen järjen ;)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Tuo on totta. Saaristossa ollaan selkeästi eri kielialueella, joten töiden kannalta olisi hankalampaa jos ei ruotsiksi voi töitään tehdä.

Me ollaan miehen kanssa sellaisia erakkoja, että olisimme vallan hyvin varmaan kestäneet vuoden ihan kahden koiriemme kanssa. Sellainen välivuosi xtreme luonnon armoilla sijaitsevassa paikassa. Eipä kuitenkaan tullut lähdettyä. Ehkä pelko netin toimimattomuudesta oli se suurin syy. Ilman nettiä mulla ei ole töitä.