keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Näin se etenee

Nimittäin sylikissan eteneminen kohteeseen. On se käsittämätön. Ei tarvitse kauaa olla pötköllään kun jo ilmestyy vaaleanpunainen kuono lähettyville. Kuvat ovat vähän taiteellisia, koska otin kännykällä (jonka päällinen on vähän salaman päällä) samalla kun lueskelin teidän blogejanne mökillä. :)

Nytkö se menee makuulle?

Viikko on kulunut tähän mennessä oikein mainiosti. Kirpparipaikka on täytetty ja tulojakin on tullut 2 ensimmäisen (!) päivän aikana 110 euroa. Ihan käsittämätöntä. Toisaalta ehkä siinä meni parhaat päältä ja nyt myynti luonnollisesti hidastuu. Mutta ennätysmyynnit tästä tulee silti. Pidän paikan varmasti nyt kaksi viikkoa.

Herra kyllä on syönyt kuormastani jonkin verran. Hänellähän on nyt opiskelijaboxi sisustettavana. :D Kaikki tarvittava löytyikin tuolta varastosta, joten hyvä että aloitin myynnin vasta nyt ettei tarvinnut ostaa uutta. Mikroakin hän kaipaili ja laitoin kokeilun vuoksi facessa kyselyä josko jollakin olisi ylimääräistä. Päivässä kolme mikroa ilmaantui! Huisia. Eli kohta on mulla kotonakin sitten mikro. Olemme olleet mikrottomia varmaan kohta kaksi vuotta, olen tykännyt siitä. Mutta uskon että sähkönkulutuksen kannalta tuo mikro on monesti ihan fiksu juttu. :)

Pitää vähän pehmitellä (ihan kun ei olisi luonnostaan jo pehmeä).

Ja juhuu. Tänään kyselin vähän miten opinnot ovat alkaneet ja ovat kuulemma todella laadukkaan kuuloiset. Olen niin onnellinen hänen puolestaan. Kaikista iloisin olen toki siitä, että opin tässä rinnalla samalla itsekin paljon. Jei. Samaa riemua en voi sanoa omista tämän viikon tunneista (mutta en jaksa oikeasti edes enää mennä siihen, 29 lähipäivää enää jäljellä!!! Ja silti viimeiset tunnit on toukokuussa). Kertokoot erään ystäväni statuspäivitys kuitenkin kaiken oleellisen:

"Ja niin lähti (toivottavasti) viimeinen kevätlukukausi käyntiin okl:ssä. Tämän päivän opetuksen taso oli koulussamme niin pohjamudissa, että huomiselta odotan vain oikeastaan sitä, että opettaja ottaisi purkan pois suustaan."

Tänään kävi kuitenkin niin onnekkaasti että koin jonkinmoisen herätyksen Raision kirjaston lastenosastolla. Siellä etsiessäni sopivia kirjoja koulutyöskentelyyn tajusin, että tämähän on juuri sitä mitä haluan. Suunnitella, etsiä aineistoa, koittaa innostaa... vähän sitä mikä itseä kiinnostaa, mutta ennen kaikkea miettiä mikä lapsia voisi kiinnostaa. Oijoi. Pahin opiskelumasennus on ehkä siis selätetty, nenä alkaa vihdoin kääntymään eteenpäin. Jee.

Tää on hirveen epätasainen, mutta jos täällä edenpänä olis vähän tasaisempaa...

Diettikin on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, jos ei lasketa ihan hirveetä päänsärkyä. Olen koittanut sitä diettiä noudattaa kohtuu tarkasti, mutta tänään luovutin kun päänsärky yltyi niin kovaksi ja söin koululla pastaa reilusti yli sallitun. En tiedä auttoiko se vai särkylääke, mutta helpotti (voi olla että se oli ihan psykologista Rauma päänsärkyä, sillä eilen oli sama että siellä särki mutta kotona ei). Olenkin tässä siis tehnyt päätöksen jatkaa selvästi kevennettyä elämäntapaa, mutta en tule noudattamaan superdieettiä kuin suunnanmukaisesti. Ei ole minulle tuollainen dietti. Voi olla että koitan palaamista annettuihin ohjeisiin jos päänsärky pysyy poissa tällä omalla kevennetyllä ruokavaliolla. 

Ruokavalioni muistuttaa kyllä annettua (eli normaalia vähemmän hiilareita), mutta myös hedelmiä ja värikkäitä vihanneksia. Jos nyt ihan rehellinen olen, niin olen jo kolmessa päivässä jäänyt koukkuun raejuustoon ja rahkaan. Ohjeet ovat antaneet myös hyvän kuvan siitä kuinka paljon ja minkälaista ruokaa saa syödä jos on dietillä. Olen siis todella tyytyväinen että liityin superdieettiin. Uskon kuitenkin että näin rajuun diettiin kannattaa ryhtyä vain niiden joilla on oikeasti kunnolla ylipainoa, me muut selviämme varmasti vähän pienemmälläkin ruokavaliomuutoksella ja lisäämällä liikuntaa. Olenkin noudattanut liikuntaohjelmaa ja tykännyt siitäkin todella paljon. Melkein harmittaa että tämän päivän treeni jäi väliin. Käytännössä treeniä ei ruokavalion kanssa tarvitse tehdä kuin neljänä päivänä, mutta jos en noudata ruokavaliota, niin pitäähän mun nyt treenata sitten enemmän jotta saavutan tavoitteeni. Herkkulakko kestää sen 6 viikkoa, mutta sen jälkeen opettelen syömään myös herkkuja oikein (hei elämästä pitää myös nauttia ja minä tykkään herkuista). Luulen että tässä on se suurin tahdonlujuutta vaativa osuus. Kiinnostuneille tiedoksi, painoni ei ensimmäisen kahden päivän aikana tippunut vielä yhtään. :) Mutta aineenvaihdunta on tehostunut paljon ja olo on oikeasti parempi, siis niinä hetkinä kun ei ole särkenyt pää!

Jos mietitte hyvää ja terveellistä välipalaa, niin suosittelen Valion pro feel proteiinijuomaa. Itse tykkään sekä kahvin että kaakaon makuisista juomista. Ei ole tietenkään halpa, mutta itse kyllä korvaan mahdollisen välipalamaitorahkan välillä tuolla. On se aina parempi kuin napata se suklaapatukka tai karkkipussi sieltä hyllyltä. Vaikka en usko että suklaa koskaan väärin on. ;)

Voitto kotiin. Tässä asennossa yhtenä iltana koko elokuvan ajan. On hän ihana.
Jotta nyt vielä tänne loppuunkin jotain tekstiä saisin, kertonen että vietin tänään iltapäivän ja illan kummityttöni perheen kanssa. Oli niin ihanaa vain olla ja möllöttää monta tuntia ihanan ystävän kanssa. Ihmetellä maailmaa ja heidän uutta 55 tuumaista telkkaria... alkaa tämä oma tuntumaan ihan kääpiöltä jo. Tuo lapsiperheissä vierailu on aina jotenkin rentouttavaa. Osaan jokaisen visiitin jälkeen taas nauttia siitä että minulla on aikaa tehdä ja mennä ihan miten itseä huvittaa. On se vaan aika hienoa. Ja mikä tärkeintä, tästä pitää osata nauttia niin kauan kun se on mahdollista. Joskus ennen olin salaa itseltänikin hieman kateellinen pienten vauvojen äideille, mutta nyt tuntuu etten aidosti ole. Lapsettomuus todella sopii meille ja minulle nyt. Alan myös olemaan iloinen siitä että muut lisääntyvät. Tämähän vain lisää näitä omia nautinnon kokemuksiani, sillä sitä useammin pääsen lapsiperheestä kotiin tekemään juuri sitä mitä itse haluan. ;)

Jotta oikein tyytyväinen ihminen tänään täällä. Kaikki on nyt jotenkin niin hyvin ja siitä pitää iloita.

Huomenna käyn maksamassa kuntosalin jäsenmaksun 2 kuukaudelle (ja käyn siellä myös), teen mahdollisimman monta opiskelutehtävää ja luonnollisesti siivoan. Mutta nyt vuorossa uusimmat lehdet: Kauneus ja terveys sekä Avotakka. Ja tuo finlandiavoittaja Jää, siinäpä vasta kirja minun makuuni. <3

4 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Voi kuinka suloinen kisu!

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Hih, kiitos tämän postauksen sorruin tilaamaan itselleni keltaisen topin. :D

Saariston kasvatti kirjoitti...

Keltainen toppi mustan parina on ihan parasta. Ärsyttää kun menin itse värjäämään yhden lähes harmaaksi mustien vaatteiden joukossa. Mutta ehkä niitä keväämmällä löytyy kaupoista, itse olen huono tilaamaan vaatteita nettikaupoista.

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Varmasti löytyy, keltainen on selkeästi tämän kevään väri. :)