tiistai 11. joulukuuta 2012

Yritän, onnistun, voitan!

Kovasti minä yritän pysyä positiivisena, elämänmyönteisenä ja vaikka mitä. Mutta en voi sille mitään, että välillä meinaa ihan syystä usko loppua. Vai miltä tuntuisi itsestäsi jos,

1) olisit sopinut kaupallisen firman kanssa (joka halusi markkinoida itseään) tapaamisen klo 12. Olit itse paikalla ajoissa. Klo 12:05 ajattelin että ei tämä voi olla totta, tekeekö nämä itsensä markkinoijatkin oikeasti oharit? 12:15 olin jo niin hämmentynyt etten voinut muuta kuin lähteä pois. Aloin tuntemaan oloni kuin huonossa piilokamerassa, mutta ei sieltä kukaan kulman takaa hyökännyt kimppuuni. Kyllä, oharit tekivät. Ymmärrän tämän vielä jokseenkin terveydenhuollon saralla, mutta kaupallinen firma. Voin sanoa ettei minusta tule ikinä Leaf areenan asiakasta, ei IKINÄ! Ei tällaista vaan tapahdu? Vai tapahtuuko? Ja ei, en kokenut tarpeekseni alkaa soittelemaan tämän henkilön perään jota olin menossa tapaamaan. Kyllä minä menen asiakkaaksi sinne missä saan palvelua. Ei ole halpaa lystiä nuo jäsenyydet nimittäin.

tai jos tämän jälkeen

2) olisit saanut opettajaltasi tälläisen vastauksen kohtuullisen asialliseen kysymykseesi: 
Hei! Voin myös määrätä sen pakollisesti vapaavalintaisissa ryhmissä tehtäväksi omalla ajalla. Lisäksi sovimme ensimmäisellä kerralla, että kaikille sopii, että osa omaehtoisesta työstä korvataan yhdellä pakollisella luennolla, joten turhaan mussutat :) Nähdään ke!
Luin tuon vastauksen pariinkin kertaan miettien että onko tämä oikeasti totta? Kai se oli jotain huumoria, mutta mun huumorinsietokyky ei juuri nyt kyllä ymmärtänyt tälläistä huumoria ollenkaan. Minä en nimittäin ole ollut missään sopimassa yhtään mitään, joten mielestäni en "mussuttanut" aiheetta yhtään mistään, vaan kysyin miten tämä tilanne on opiskelijan näkökulmasta reilu ja oikeutettu, mihin ko. tehtävä perustuu. Tämä määrääminen on myös niin jännä juttu, todella tuollaista aikuismaista ja keskustelevaa. Jos et tee mitä haluan, määrään sinut tekemään sen tai uhkailen ettet pääse läpi kurssista. Ja kun kyse ei ollut mistään pienestä tehtävästä... vaan oman opetuksen sisältöjen siirrosta opiskelijoiden vastuulle luennoilla joiden ei pitänyt olla pakollisia. Eikä tässä ollut edes kyse siitä, ettenkö olisi ollut tehtävää suorittamassa, kunhan nyt uskalsin kysyä ja ihmetellä. VIRHE!

ja jos tätä pohtiessasi kello 23:30

3) voit selkeästi kuulla kun naapurisi soittaa kitaraa. Siis siitä huolimatta, että olet kertonut hänelle kuinka hyvin kaikki äänet kuuluvat ja että hiljaisuus alkaa kerrostalossa viimeistään klo 23.

Että ihan oikeasti. Eikö tässä saa jo pieni ihminen lannistua? Tuntea itsensä voimattomaksi?

Mutta jottein elämä olisi ihan niin kurjaa, niin ostin tänään "taidetta"! Kerron myöhemmin miksi laitoin sen heittomerkkeihin. Sain myös tehtyä kaikki määrätyt tehtävät ja jäljellä on enää tenttiin lukua. Löysin vihdoin solsidanin - sen televisiosarjan. Kaiken lisäksi sain aivan ihanaa palvelua Raision pääkirjastossa. Sieltä lähden ulos aina hymyssä suin! :) 

Miksi kirjastontädit ovatkin lähes aina niin ihania?

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Ehdotan, että

1) teet valituksen sinne firmaan, mukaan henkilön nimi kuka sinut sinne kutsui
2) laitat tuon kysymyksesi vastauksineen jonnekin korkeammalle tasolle menemään näytille
3) tartut harjan varteen/kaulimeen/mihin vaan kovaan millä voi hakata (ei kuitenkaan omaan päähän;)), ja alat paukuttaa sen naapurin seinää sillä. Ihan vaan pikku vihjeeksi naapurille.

Ja huomenna/ylihuomenna odotat postiluukun kolahdusta. ;) Siis tämä ei liity mitenkään edellisiin kohtiin, muuten vain vinkki vinkki. =)

Saariston kasvatti kirjoitti...

Kohdat 1,2ja3 toteutettu. Tai ei kohta 2,koska tiedän että tämä oli huumoria. Normaalisti olisin sen ymmärtänytkin, mutta kerroin silti että kannattaa olla aika varovainen opettajana miten kirjoittaa takaisin opiskelijalle. Ei voi luottaa että kohde ymmärtää ja hän vastaa kuitenkin opettajan roolissa. Sanoin myös olevani kyllästynyt ko. laitosten naisten vittuiluun aina kun kysyy jotain asiaa joka on epäselvä. Jos mulla olisi ollut hajuakaan että asiasta on muka sovittu, ihan kuin olisin asiaa kysynyt. Eiköhän se riittänyt. Nostan haloon jos meininki jatkuu, tai kosto jotenkin elää. Mutta siitä edellisestä urposta kirjelmä on valmistumassa kyllä.

Asiasta kukkaruukkuun, en tajua miten ehdit sillä lomalla jotain kirjoittaa.

Heli kirjoitti...

No siitä kirjeestä selviää syy mun ajankäytön valintaan, että miksi kirje eikä tarjolla oleva seura sillä hetkellä... taisin neljä tuntia sitä raapustaa, että "pari sivua" on juttua tulossa. =)